PLO Suriname mogelijk in actie – 1300 bushouders al 9 maanden niet uitbetaald

plo bus Paramaribo

Suriname ~ De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) vermoedt dat de overheid de uitbetaling van subsidie opzettelijk vertraagt.
[quads id=1] De bijna 1300 bushouders zijn bijna negen maanden niet uitbetaald. Maandelijks moet de regering SRD 2 miljoen subsidie betalen; de achterstand is opgelopen tot bijna SRD 18 miljoen.

Opzet bij regering Suriname?
plo bus Suriname
Voorbeeld Bussen Suriname

De PLO vermoedt dat de regering een vertragingstechniek toepast, vanwege onder andere de maatregelen die nu gelden. “We moeten ons voor de zoveelste keer her-registreren”, zegt PLO-coördinator Robby Boedhoe tegen de Ware Tijd. Hij vindt het opvallend dat het ministerie na zoveel jaren plotseling met allerlei eisen komt. Volgens Boedhoe wordt om informatie gevraagd waarover het ministerie zelf beschikt.
[quads id=1]

Bushouders zijn boos

Mochten zaken van zeventig bushouders niet kloppen, dan moet de rest van de ongeveer 1200 bushouders hiervan niet de dupe worden, vindt de coördinator. “De bushouders zijn boos en voor hen is de maat vol. Wij doen altijd ons best om de gemoederen te sussen, maar de mensen zij nu verhit.” De PLO wil dat het achterstallige bedrag uiterlijk vrijdag wordt overgemaakt. Gebeurt dat niet, dan zal zaterdag de algemene ledenvergadering besluiten wat te doen. Het wordt hoogstwaarschijnlijk staken.

Geld is hard nodig

Eén van de bushouders die zich ergert aan het uitblijven van de subsidie is Radjinderkoemar Jamoena. “Het geld van de groep van zeventig mensen, van wie de gegevens niet in orde zijn, kan aangehouden worden en wij kunnen gewoon uitbetaald worden, omdat het geld hard nodig is.” Hij wijst erop dat de brandstofprijs stijgt in Suriname, terwijl de bustarieven niet worden verhoogd. “Daar komt nog bij dat we onze subsidie niet tijdig ontvangen.”
[quads id=1]

Bussen niet in goede staat

Omdat de subsidie uitblijft, worden de bussen niet onderhouden, zegt Jamoena. “We rijden met versleten banden en er moeten onderdelen vervangen worden. De overheid eist van ons dat de bussen in goede staat zijn, maar zelf betaalt ze de subsidie niet. Als de overheid daartoe niet in staat is, moet ze de tarieven gewoon verhogen.”

Joyce Blokland, directeur Transport, was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.