KLM-piloot opgepakt na alcoholcontrole ~ Buitenland

KLM Paramaribo

KLM-piloot opgepakt na alcoholcontrole luchthaven Oslo. Een piloot van luchtvaartmaatschappij KLM uit Nederland is op het vliegveld van Oslo tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole.
[quads id=1]

KLM piloot Nederland

De piloot zou een vlucht van de Noorse stad naar Schiphol Nederland uitvoeren. Verdere details over de aanhouding wil de KLM niet kwijt. Ook de identiteit en het geslacht van de piloot is niet bekendgemaakt.

Hij is opgesloten

Waar de persoon in hechtenis zit weet de luchtvaartmaatschappij niet.
[quads id=1]

KLM
Foto Van ANP

De Noorse krant VG ​meldt dat het om een mannelijke piloot gaat. Hij zou ontkennen veel alcohol te hebben gedronken en beroep hebben aangetekend. De zaak wordt volgende week behandeld in de rechtbank, aldus VG.

Een onderzoek

[quads id=1]
De luchtvaartautoriteiten in Noorwegen hebben een onderzoek ingesteld.

Regels

De alcoholcontrole vond vrijdag plaats. Het gemeten alcoholpromillage bij de piloot is niet bekendgemaakt, bij vliegtuigpersoneel geldt een maximum van 0,2.

10 uur geen alcohol

KLM-piloten mogen in de tien uur voor aanvang van een vlucht geen alcohol meer drinken. Dit geldt ook voor vluchten waarvoor zij als reserve zijn ingedeeld. Bij ‘overmatig alcoholgebruik’ geldt een tijdspanne van 24 uur.
Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.