Johan heeft partner opzettelijk besmet met HIV. Gevangenisstraf!! ~ Paramaribo

buurman Paramaribo

Drie jaar cel voor doelbewust besmetten partner met hiv. PARAMARIBO – Johan M. maakte woensdag geen gebruik van de gelegenheid om kort voordat rechter Robert Praag uitspraak tegen hem deed wat te zeggen.
[quads id=1]

Rechtbank in Paramaribo

Het vonnis luidde drie jaar onder aftrek van voorarrest. De eis van officier van justitie Roline Gravenbeek was vier jaar onder aftrek van voorarrest.

De 51-jarige verdachte stond terecht voor het opzettelijk besmetten van zijn toenmalige partner met hiv, mishandeling en poging haar te doden. Hij hoorde heel rustig zijn vonnis aan. Toen hij werd afgevoerd probeerde hij met een glimlach een familielid gerust te stellen en vroeg eten voor hem te brengen bij het eerstvolgende bezoek in de gevangenis.
[quads id=1]

Nooit toegegeven

De veroordeelde man heeft bevestigd dat hij zijn 30-jarige ex-vrouw enkele keren heeft mishandeld, maar de opzettelijke hiv-besmetting heeft hij nooit toegegeven. Hij verklaarde op een eerdere zitting al tien jaar besmet te zijn en vindt de beschuldiging van opzettelijke besmetting vreemd.

Zeer teleurgesteld

De rechter stelde “zeer teleurgesteld” in hem te zijn en neemt het hem kwalijk dat hij niet heeft gedacht aan de gevolgen van zijn handelingen. Maar ook zijn verzuim om zijn vrouw over zijn jarenlange besmetting te vertellen leidde tot teleurstelling bij Praag. ” U wist dat u besmet was. Ze heeft u zoveel keren gevraagd om de waarheid te spreken, maar u weigerde. Ze is nu ook zeven maanden zwanger. U heeft helemaal niet gedacht aan de gevolgen. U dacht alleen in uw voordeel. Ik hoop echt dat uw gedrag verandert.”
[quads id=1]

Kind heeft geen HIV

De vrouw had tijdens een eerdere zitting verklaard dat zij pas vorig jaar heeft ontdekt dat zij besmet is. Het stel heeft een kind van twee jaar, dat geen hiv heeft. De vrouw vertelde dat zij via vrienden en kennissen erachter probeerde te komen of haar man besmet was. Zij werd mishandeld en besloot op den duur geen vragen meer te stellen omdat hij steeds gewelddadiger werd. “Ik ben bang dat hij mij dood zal maken. Als ik hem nog een kans geef zal hij mij zeker vermoorden.”
[quads id=1]

Paramaribo Suriname
Voorbeeldfoto mensen in bed
Niet eerder besmet

De openbaar aanklager vroeg de vrouw waarom ze eerder niet besmet is geraakt en of er een periode is geweest waarbij zij beschermde omgang met Johan M. had. Zij beaamde dit laatste, maar kon niet precies aangeven wanneer. De verdachte betwijfelt of hij de verwekker is van het nog ongeboren kind.

Eerdere berichten:
Johan verklaart in de rechtbank te Paramaribo al 10 jaar HIV te hebben