Nederlandse dood aangetroffen op Curaçao. Echtgenoot aangehouden

coronavirus curaçao

Nederlandse militair dood aangetroffen op Curaçao. Hengelose dood aangetroffen in zwembad in Curaçao, echtgenoot opgepakt
[quads id=1]

Dood op Curaçao

De Hengelose Iris Homan is op 21 mei dood aangetroffen in een zwembad in Curaçao. Haar man Bart D., afkomstig uit Apeldoorn, is opgepakt. Hij wordt verdacht van nalatigheid of betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. Wat zich precies heeft afgespeeld wordt onderzocht.

Nalatig

[quads id=1]
Volgens Norman Sephos, de woordvoerder van het openbaar ministerie op het eiland, wordt D. absoluut niet verdacht van moord of doodslag. ,,Maar wel van een zekere nalatigheid die tot haar dood heeft geleid.”

Drugs

Op zondag 21 mei om vier uur ’s nachts werd Homan levenloos aangetroffen in het zwembad bij een huis van anderen. D. had de politie zelf gebeld. Het koppel had die nacht een feestje in dat huis gevierd. Er wordt nu onderzocht of overmatig drugs en alcoholgebruik bij D. en Homan de situatie heeft gecreëerd waarin de vrouw kon verdrinken in het zwembad.
[quads id=1]

Voorlopige hechtenis
curaçao overleden
Voorbeeld foto van dreamstime.com

Afgelopen maandag is D. voorgeleid bij de rechter commissaris die heeft besloten om de verdachte acht dagen vast te zetten. Inmiddels is de hechtenis van de Apeldoorner tijdelijk geschorst zodat hij met het lichaam van zijn vrouw mee kan reizen naar Nederland voor de begrafenis met de familie.

Marine

Het echtpaar werkte allebei als korporaal bij de logistieke dienst van de Koninklijke Marine. Sinds 2013 waren zij gestationeerd op Curaçao. En een jaar geleden trouwden zij eveneens op het eiland.

D. blijft wel een verdachte en moet beschikbaar blijven voor het onderzoek.

Bron: tubantia.nl