Video – Zwart geschminkte Chinezen zouden iemand gijzelen in Paramaribo

chinezen Paramaribo

De vijf zwart geschminkte Chinese mannen die vorig jaar september in Paramaribo door de politie werden aangehouden met wapens in hun bezit, zouden geen overval plegen zoals aanvankelijk gedacht.
[quads id=1]

De rechtszitting in Paramaribo

Op de rechtzitting maandag, onder leiding van rechter Cynthia Valstein-Montnor bleek dat de mannen de maand tevoren speciaal uit China waren ingevlogen om een onbekend persoon te gijzelen en af te persen.

Terwijl ze wachtten om toe te slaan, werden ze opgepakt door de politie te Paramaribo. Ene Lin, die hun had ingehuurd en vermoedelijk daar had afgezet, had aan hen wapens en een auto gegeven. Nadat ze de opdracht zouden hebben uitgevoerd, zouden ze weer door hem worden opgehaald. In antwoord op de vraag van officier van justitie Roy Elgin of de mannen huurmoordenaars zijn, antwoordde de politieman die het onderzoek heeft geleid dat hiervoor geen bewijs is gevonden.
[quads id=1]

Tolken staken

Ver kwam de rechter niet met de behandeling van de zaak door staking van tolken, want de verdachten konden niet worden gehoord. De actie die als basis heeft achterstallige betaling door de overheid duurt nu al ongeveer een maand. Hierdoor moeten rechters keer op keer zaken, waarbij een tolk nodig is, uitstellen. Hoe lang deze situatie nog voortduurt valt niet te zeggen.

Gehoor uitgesteld

Verbaasd reageerden mensen in de zaal toen rechter Cynthia Valstein-Montnor meedeelde dat het verhoor van de vijf verdachten wordt uitgesteld. “Serieus? Dit is echt ongekend”, zeiden sommige mensen fluisterend, terwijl rechter en officier van justitie een oplossing probeerden te vinden voor de situatie.

Privé tolk

Advocaat van de verdachten Robby Denz, vroeg of hij een privé tolk mocht inschakelen, zodat de zaak toch behandeld kon worden, maar na een korte schorsing wees de rechter dat verzoek af. “We zitten nu een beetje te kijken in deze zaak, maar ik vind het niet correct dat de verdediging een tolk aantrekt”, legde ze uit. De zaak is uitgesteld naar 23 juli. Indien de staking van de tolken tegen die tijd is opgeheven, zullen de verdachten op die dag verhoord worden.
Bekijk hier een video over de aanhouding:
[quads id=1]

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.