Video – Hangen in je hangmat? Euro 230 boete in Amsterdam!!

hangmat Amsterdam

Voor alle Amsterdammers die in het warme weer verkoeling zoeken in het park, hang je hangmat niet op. De boete is namelijk 230 euro.
[quads id=1]

Hang je hangmat niet in Amsterdam

Het was Lars Duursma afgelopen zaterdag bijna overkomen toen hij met zijn vriendin in het Sarphatipark in zijn hangmat lag. Ze waren volgens hem niet dronken en veroorzaakten al helemaal geen overlast.

Al jaren zo

[quads id=1]
De rust werd verstoord toen twee handhavers langskwamen om te vertellen dat ze heel snel de hangmat moesten weghalen en anders een boete van 230 euro riskeerden. Volgens de handhavers is het al jaren zo dat je volgens de APV niks aan een boom of lantaarnpaal vast mag maken in de hele stad.

Niet laten hangen

Lars Duursma heeft daarop snel zijn hangmat weggehaald: ‘Voor dat geld moet je hem niet laten hangen’. Hij vindt het beleid vooral betuttelend en willekeurig: ‘Je mag ook geen fietsen aan een hek vastmaken, zoek maar eens een hek in Amsterdam waar geen fiets aan vastzit’.

hangmat Amsterdam

Verkoeling zoeken in het park

Lars hoopt vooral dat de mensen die verkoeling zoeken in de achtertuin van de stad, het park, voortaan met rust worden gelaten: ‘Ik hoop eigenlijk zeker in een stad waarin niet iedereen een achtertuin heeft of een balkon waar zij op kunnen recreëren, dat mensen die dan verkoeling zoeken in het park, een beetje met rust worden gelaten.’

Bekijk hier de video erover:
[quads id=1]

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.