15-jarige al 2 maanden spoorloos. Weggestuurd uit kindertehuis te Paramaribo?

Vermissing Paramaribo

Paramaribo ~ Het is nu bijna twee maanden dat een tiener van het kinderhuis Samuel als vermist is opgegeven. De vijftienjarige Urtha Griffith is op 3 april weggelopen en is sinds toen spoorloos.
[quads id=1]

Twee maanden vermist

De krant (DWT) verneemt van onder meer familieleden, dat het meisje waarschijnlijk door een onbekende persoon is meegenomen naar Moengo. “We hebben gehoord dat ze daar is, maar waar precies weten we niet”, zegt een zus van het meisje. De leiding van het tehuis in Paramaribo wil niet in de publiciteit treden over deze zaak.

Tehuis in Paramaribo

[quads id=1]
De zus die zelf ook in het tehuis heeft gewoond vertelt dat Urtha sinds haar babyjaren daar verbleef. “Mijn moeder had het een beetje moeilijk, dus heeft ze haar daar geplaatst.” Ze noemt de situatie daar niet rooskleurig. Dat haar zusje nu vermist is, heeft volgens haar vooral daarmee te maken.

Is ze weggestuurd?

“Toen ik nog daar was, was er een andere leiding en dat waren mensen die om de kinderen gaven. Maar sedert er andere personen in de leiding zijn, is alles veranderd.” Zij beschuldigt de leiding ervan dat die haar zusje zelf de deur heeft gewezen vanwege haar gedrag. “Ze hebben dat tot twee keer toe gedaan, zonder contact op te nemen met de familie. Dat kun je een jong meisje niet aandoen.”

Vermissing Paramaribo
De vermiste Urtha Griffith

[quads id=1]

Verschillende berichten

Volgens andere bronnen is het meisje, in tegenstelling tot wat de zus vertelt, in het verleden zelf weggelopen. Ze is slechts voor de formaliteit en uit plichtsbesef als vermist opgegeven door de leiding. In hoeverre de beweringen over het reilen en zeilen bij het tehuis waar zijn, kon de Ware Tijd niet toetsen. De leiding wil zich hierover niet uitspreken in de media, om te voorkomen dat het imago van het tehuis geschaad wordt. Het kinderhuis Samuel is in 1966 opgericht en heeft twee vestigingen: aan de Kernkampweg en aan de Flustraat. Er worden weeskinderen opgevangen en kinderen uit minderbedeelde gezinnen.

Gerelateerde berichten:
15-jarige Shayenna weggelopen uit kindertehuis Samuel te Paramaribo

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.