Vrouw uit Paramaribo wordt al 6 jaar ernstig mishandeld door haar man

politie Suriname

Paramaribo ~ Een man mishandelt en bedreigt zijn vrouw en kinderen al langer dan zes jaar met de dood. Ook terroriseert hij zijn vrouw en geeft haar taken die ze moet uitvoeren, maar is vaak niet tevreden.
[quads id=1]

Man en vrouw uit Paramaribo

Deze man, Fernando A. is een zodanige bruut dat zijn kinderen tegen de politie hebben gezegd: ”Papa mag niet naar huis anders gaat hij ons en mama vermoorden.” Officier van Justitie Reshmi Rathipal was vrij hard in haar oordeel. Ze eiste een gevangenisstraf van zeven jaar onder aftrek van vier maanden voorarrest. Een vuurwapen en munitie die bij hem in beslag zijn genomen, zijn verbeurdverklaard.

Ze deed in pas aangifte

[quads id=1]
De vrouw bracht pas in januari dit jaar de moed op om aangifte tegen hem te doen, nadat hij haar opnieuw bedreigd en haar aan hals en vingers met een mes verwond had. Hij had gezworen haar op die dag te vermoorden, omdat zij steeds opdrachten van hem op een in zijn ogen verkeerde manier uitvoerde. Zo moest ze op de bewuste dag een broek voor hem inkorten. Toen zij dat had gedaan werd hij erg boos, omdat hij er niet tevreden over was.

Opdrachten uitvoeren

slaat vrouw Paramaribo

Fernando A. stelde zijn echtgenote dagelijks op de proef door haar taken in huis te geven die zij onder zijn toezicht moest uitvoeren. Als hij niet tevreden was werd ze mishandeld in bijzijn van de kinderen. De vrouw verklaarde bij de politie dat zij niet had gedurfd om eerder aangifte te doen, omdat zij altijd rond liep met de gedachte dat haar man haar zou vermoorden. Dat had hij trouwens jarenlang aan haar gezegd. De rechter confronteerde hem met de verklaringen van de vrouw.
[quads id=1]

Zijn exen zijn ook bang

De openbaar aanklager zei dat het uit onderzoek is gebleken dat de kinderen van Fernando A. vrezen dat hun vader vrijgelaten wordt. Daarnaast werd duidelijk de dader geen rooskleurig verleden heeft gehad, met zijn voormalige partners. Zijn twee ex-vrouwen hebben bij de politie verklaard dat hij een bijzonder gewelddadige man is. Ook zij blijken nog steeds bang van hem te zijn, wat voor hen dan ook aanleiding was te verklaren dat zij met deze zaak niets te maken willen hebben.

Zelfmoord plegen

Fernando A. had verklaard dat zijn huidige vrouw zelfmoord had willen plegen, maar de officier van justitie veegde dit van tafel. “Het is duidelijk dat die vrouw getraumatiseerd is en niet in staat zou zijn dat te doen, want zij is zelfs gevlucht om hulp te zoeken. Als zij dat niet had gedaan zouden wij niet hebben ontdekt wat zich afspeelde in die relatie.” dWT verneemt dat Fernando A. steeds agressiever werd vanaf hij zich is gaan verdiepen in de islam. Hij zou sindsdien steeds meer afwijkend gedrag vertonen. De zaak is verdaagd tot 14 juni.

Eerdere berichte:
Vrouw mishandeld omdat ze niet genoeg van haar man houdt – Paramaribo

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.