Anoniem: De liefde is weg, moet ik haar toch terugnemen of niet? Paramaribo

vriendin Paramaribo

Paramaribo ~ Hallo vrouwen in het bijzonder. Ik ben Clide. Ik ben 34 jaar en ik ben vanaf mijn 16de in een relatie met Rasheda. Rasheda was de liefste persoon op aarde. We woonden samen op het erf bij mijn vader op Paramaribo.
[quads id=1]

Bij mijn vader in Paramaribo

Rasheda is een half jaartje verhuisd. Ze was erachter gekomen dat ik een vreemd ben gegaan. Met een dame van het werk. En eerder had ik ook een paar relaties. Ik ben der alles verteld. Ze is niet direct weggegaan. Ze wilde blijven. Ze wilde me niet kwijt. Ik haar ook niet. Ik heb der gesmeekt om bij me te blijven. Ze is een maandje daarna gebleven die maand was verschrikkelijk. Met slaande ruzies, vechten en scheldpartijen.
[quads id=1]

Ze zou me doodsteken

De politie moest een paar keer komen want Rasheda heeft me ook een paar keer bedreigd met een mes. Ze zou me doodsteken. Ik kan haar niet kwalijk nemen. Maar die laatste avond van die erge ruzie heeft mijn vader de politie gebeld en heeft haar laten verwijderen. Hij heeft al haar spullen op straat gezet. Ze heeft toen zelfs met mijn vader gevochten. En met zijn vriendin. Ze heeft hen allemaal dingen gezegd. Vreselijke dingen.

Mijn vader wist niets

Mijn vader wil haar nooit meer hier zien. Ik moest tussen beiden komen. Zo boos was ze op mijn vader en zijn vriendin. Dus ik begrijp mijn pa wel dat ze niet meer welkom is. Ze denkt dat mijn vader het eens is met mijn vreemdgaan en dat hij voor me heeft gelogen tegen haar. Maar dat is helemaal niet zo. Mijn vader wist nooit wat.

Nu ziet Rasheda wel in dat ze fout is geweest. Ze woont bij een vriendin in en ik dacht om weer iets op te bouwen. Maar ik zie al dat ik niet meer kan. Het gaat niet. We praten heel veel, maar ik kan haar nog steeds niet thuis brengen. Ze wil graag komen om der excuses aan te bieden maar als ik jullie zeg welke krachttermen ze heeft gebruikt. Vooral naar de vriendin van mijn vader. Het is te erg. Ze is echt niet meer welkom.
[quads id=1]

Ik ben fout geweest
vriendin Paramaribo
Voorbeeldfoto van citizen.co.za

En al ben ik degene die fout is geweest. Ik weet dat ik niet moest vreemdgaan. Toch denk ik een beetje anders over Rasheda. Ik ben uitgelopen met meer dan 5 vrouwen. Hoe kun jij als vrouw een man dit vergeven?  Het lijkt alsof ik het respect voor haar ben verloren. Ik heb niet eens hoeven vechten voor Rasheda. Ik was altijd bang om haar kwijt te raken als ze zou weten wat ik had gedaan.

Ze smeekt me

Maar integendeel. Ze gaat op haar knieën voor mij. Ze smeekt me. Ze heeft ook geen respect meer voor zichzelf. Ik weet dat ik daar de oorzaak van ben. Ze zegt het ook zelf. Ik heb haar leven verpest. Rasheda is heel iemand anders geworden. Heel asociaal met der mond. Verdrietig. Iemand die altijd boos is en op haar hoede is. Vreselijk wantrouwend. Soms zie ik dat ze op de hoek staat te checken, wat ik doe en waar ik ga. Eeuwig wil ze in mijn telefoon. Ik kan zo niet meer leven.

Mensen bellen en uitschelden

Ze heeft een andere collega van me geklapt op straat omdat ze dacht dat zij het was met wie ik ben gegaan. Schande voor mij aan het werk. Ik kan hier niet meer tegen. Ze wil vaak vechten en mensen bellen om uit te schelden. Achter alles dat ik doe zoekt ze een probleem. Mijn vader zegt dat ik haar moet laten. Maar ik voel me verantwoordelijk voor haar. Ik ken haar al zo lang. Ik ben alles dat ze heeft. Haar moeder kijkt niet naar haar om en ze heeft bijna geen vriendinnen en nu heeft ze ook geen huis. Door mij is ze zo achteruit gegaan.
[quads id=1]

Ik hou niet meer van haar

Ik ga alleen bij der uit medelijden. Ze wil me elke dag zien. Maar het voelt niet goed aan. Als ze me vraagt of ik van haar hou zeg ik ja, maar ik weet dat ik lieg. Ze vraagt me regelmatig of ik weer met anderen ben geweest. Ik ga niet meer uit met andere dames, maar ik weet dat dit wel weer gaat gebeuren. Ik voel me aangetrokken tot anderen. Ik leef als een vrijgezel.

Eigenlijk weet ik het wel wat ik moet doen. Ik moet Rasheda niet meer terugnemen in mijn leven. Ik moet haar loslaten. Voor haar is het ook beter. Ik moet afscheid van haar nemen want het gaat niet meer werken tussen haar en mij. Het respect en het vertrouwen is weg. Het is ook beter voor haar. Ze verdient iemand die echt van haar houdt.

Moet ik bij haar blijven?

Maar hoe maak ik haar dat duidelijk? Ze gelooft nog in een toekomst tussen ons maar die is er niet meer. Echt niet. Moet ik bij haar blijven uit medelijden? Of omdat ik me verplicht voel. Ik voel me schuldig dat ik zoveel jaren van haar heb verpest. Maar eerlijk is eerlijk. Een goede relatie zal het nooit meer worden. We zijn teveel veranderd de afgelopen maanden. Maar hoe maak ik haar duidelijk dat het over is? De liefde die ik had voor haar is gewoon helemaal weg.
[quads id=1]

Eerlijk leven

Misschien als ze dit verhaal leest zal ze vragen of het over haar gaat. Ik hoop het. Dan weet ze het tenminste.
Ik weet dat veel vrouwen o koskos mie. Maar ik probeer nu eerlijk te leven. Daarom vraag ik ze ook om hun mening. Het geeft niet als jullie mij keihard de waarheid vertellen. Denken jullie aan jullie sisa. Vertel me wat het beste is voor haar? Zodat ze verder kan met haar leven zonder mij.

Clide

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om het verhaal te lezen:
Redactie: Ik loop uit voor mijn vrouw
uitlopen Paramaribo

Anoniem: Advies gezocht: Moet ik hem terugnemen?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig