Nog steeds 14 vissers vermist na zeeroof Suriname. Zullen ze nog gevonden worden?

Suriname zeeroof

Suriname ~ Het is zaterdag precies vier weken geleden dat voor de monding van de Wia Wia bank vier vissersboten met totaal twintig opvarenden werden overvallen. Tot nog toe zijn er vijf overlevenden en een lijk gevonden. Er worden nog veertien vissers vermist en gevreesd wordt voor hun leven.
[quads id=1]

Zeeroof Suriname

De zoektocht naar hen is nog niet afgesloten, zegt overste Jerry Slijngaard, hoofd van de Kustwacht. “De patrouilles zijn nog bezig. We rukken niet alleen uit om naar de lichamen te zoeken, maar voeren ook andersoortige controles uit. Als de zoektocht is afgesloten melden wij het officieel.” Slijngaard zegt dat zo een besluit in samenspraak met alle betrokken instanties genomen moet worden.

Vermoedens dat het om een afrekening gaat

[quads id=1]
Zeerovers, vermoedelijk van Guyanese komaf, hebben voor de Surinaamse kust op 28 april rond vier uur ’s ochtends de vissersschuiten overvallen. Er zijn overigens sterke aanwijzingen dat het niet direct gaat om roof, maar om een afrekening in de sector over vislocaties. In Suriname zitten twaalf verdachten vast en in Guyana één.

Compleet leeggeroofd
Suriname zeeroof
overlevende zeeroof Suriname

De ‘rovers’ hebben één boot meegenomen, de drie andere zijn compleet leeggeroofd. De meeste bemanningsleden zijn overboord gezet. Volgens overlevenden zijn minstens drie van hen met een accu aan het been gebonden om het lichaam te verzwaren, kennelijk om het zinken naar de bodem te vergemakkelijken. De vier overlevenden zijn te Nieuw-Amsterdam aan land gezet.

Familieleden zijn teleurgesteld

[quads id=1]
Familieleden van de vermisten verklaren tegenover de krant dat ze teleurgesteld zijn in de autoriteiten, die tot op heden niet veel zouden hebben gedaan om naar hun dierbaren te zoeken. Niet alle familieleden hebben zich nog bij de autoriteiten aangemeld om een naaste als vermist op te geven. Vandaar dat er geen exacte aantallen genoemd kunnen worden.

Ondertussen geeft het buitenlands nieuws aan dat de aanvallen van piraten steeds erger worden:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.