Anoniem: Mijn vriend is aan het bouwen in Suriname met mijn geld. Paramaribo

bouwen Paramaribo

Hi FamilieNieuws. Ik wil even een vraag stellen aan jullie lezers. Omdat ik een beetje twijfel. Ik ben al 6 jaar in een relatie met Refos. We wonen bij mijn moeder in Paramaribo. Hij heeft een ex, Wilma, en met haar heeft hij 3 voor kinderen.

Alles gaat heel goed tussen ons. Ik mag niet jokken. Hij doet veel voor mij en mijn moeder. Hij is de man in huis. Ik heb 2 broers die beiden in Holland zijn gaan wonen. Een vader hebben we niet.

Ik help hem met bouwen

Onze relatie gaat prima. Hij heeft me gevraagd om te trouwen en als zijn huis af is gaan we trouwen. Hij is namelijk aan het bouwen in hier Paramaribo. Hij werkt wel bij de politie maar aangezien er door zijn ex en kinderen bijna niets overblijft van zijn salaris help ik hem mee. Ik heb op mijn salaris ook een lening genomen om hem te helpen zodat alles sneller gaat.

Over een half jaartje kunnen we denk ik wel verhuizen. Nu ben ik met mijn vriendinnen in gesprek geweest en ze zeggen me dat die Wilma loopt rond te vertellen dat Refos een nieuw huis voor haar en die kinderen aan het bouwen is, want die kinderen hebben recht dit en dat.

Het nieuwe huis

Ook gaat er maandelijks een flink bedrag naar die ex. Want zij woont ook in een huis van Refos met die kinderen. Daar heb ik geen problemen mee. Maar ik wil niet dat mevrouwtje denkt dat zij in het nieuwe huis dat gebouwd wordt gaat wonen. Ik geef toe dat het huis waar ze nu in wonen wel aan verbouwing toe is, maar slecht is het absoluut niet. De buurt is wel minder en ik zit echt niet erop te wachten dat wij nu daar in dat huis gaat wonen en mevrouwtje met die kinderen in het nieuwe huis. Het nieuwe huis waar ook mijn geld in zit. Nee hoor. Ik ben altijd makkelijk geweest. Maar nu ben ik het zat.

Als ik dit met Refos bespreek merk ik dat hij niet helemaal tegen is. Hij zegt zelfs dat we desnoods dat oude huis gaan verkopen en dan ergens anders weer gaan kopen zodat die ex en die kinderen in het nieuwe huis kunnen wonen. Ik ben nooit lastig geweest als het om zijn kinderen gaat. Ik klaag niet als hij ze moet halen als ze ziek zijn van school. Ik klaag niet als mevrouw extra geld wil omdat ze met de kinderen naar Miami moet. (Zelf heb ik Miami nooit gezien). Ik klaag niet als hij een weekend moest oppassen vroeger. Ik klaag niet als mevrouw elke maand naar Mc Donald moet met die kinderen etc. Ik klaag nooit. Want juist ben ik trots op Refos dat hij zo een goede vader is. Maar nu klaag ik wel. Ik merk dat er nu misbruik van hem wordt gemaakt.

Ik wil van hem eisen dat hij en ik een toekomst gaan opbouwen in het nieuwe huis in Paramaribo. Ik wil niet dat zij daar gaat wonen met die kinderen. Maar zelf vind ik toch dat ik egoïstisch ben, ik ben niet een persoon die dingen eist. Maar ik vind dat ik zoveel geef en al zo hard werk. Hij werkt ook hard. Het is tijd is dat hij geniet van zijn harde werken. Dat we samen kunnen gaan genieten.

Ze gaat nu te ver
bouwen Paramaribo
Voorbeeld foto van HUffington Post Canada

Nu ik weet hoe die ex Wilma denkt en praat met anderen heb ik ook een beetje strijdlust in me gekregen. Ze wil daar gaan wonen?  Nee hoor, mevrouwtje niet met mijn zuurverdiende geld. Ik wil haar laten zien dat ze ver kan gaan, maar niet TE ver. Zij werkt trouwens helemaal niet. Ook dat heeft ze gezegd. Ze zegt dat ze geen geld meer van haar ex gaat krijgen als ze gaat werken.

Maar goed, hij is dus aan het bouwen met mijn geld. Niets staat nog op mijn naam. Dus mijn vraag is eigenlijk aan jullie. Kan ik hem eisen om in het huis te wonen? Of moet ik hem zeggen om het huis ook op mijn naam te zetten. Of moet ik gewoon wachten tot we getrouwd zijn? Ik wil geen problemen met Refos. We hebben het echt leuk samen. En dat gun ik haar ook niet. Thank jullie alvast. Latifa