120-jarige HEM Suriname verhuist naar nieuw modern pand in Paramaribo

Hem Paramaribo

Paramaribo ~ HEM Suriname zet volgende stap in haar geschiedenis. HEM Suriname, die dit jaar haar 120e verjaardag mag vieren, opent 25 mei officieel het nieuwe en moderne pand van 9000m2 aan de Hendrikstraat te Paramaribo
[quads id=1]

Hendrikstraat te Paramaribo

‘HEM Suriname, Altijd kwaliteit’ is een van de oudste en bekendste slogans in Suriname. In 1898 is dit bedrijf voortgekomen uit een Nederlands bedrijf die zaken deed met de Oost (Nederlands Indië) en de West (Suriname en de Antillen).

Eerst aan de Heerenstraat

Vanaf 1957 was het bedrijf gevestigd in een historisch gebouw aan de Heerenstraat nr. 4. Na 60 jaar is dit prachtige pand niet meer het onderkomen van HEM Suriname, maar de nieuwbouw aan de Hendrikstraat in het westen van de stad.
[quads id=1]

HEM Paramaribo
Het nieuwe pand van HEM Suriname in Paramaribo. Foto Van GFC

“We zijn nu klaar voor de toekomst”, zegt Irene Spangenthal, mede-directeur van het bedrijf. Met 10 docks voor binnen- en uitgaande lading, 500 m2 aan koel-en vriescellen en 6000m2 opslagoppervlakte kan het bedrijf inderdaad een hele tijd vooruit.

Klaar voor de toekomst

[quads id=1]
Na enkele jaren van voorbereiding is de bouw gestart in september 2015, december 2016 kon het magazijn al in gebruik genomen worden en in oktober 2017 was het gebouw grotendeels af. Eind 2017 is de rest van het bedrijf verhuisd en sindsdien zijn de laatste punten op de i gezet qua inrichting en afwerking.

130 werknemers

Momenteel vertegenwoordigt HEM Suriname circa 60 merken op de Surinaamse markt. Het biedt werkgelegenheid aan 130 werknemers en is ISO 22000 gecertificeerd.
Bron: GFC
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.