Video – 15-jarige Clay Haimé overleden na populaire challenge (Nederland)

overleden Haime

Clay (15) overleden door ‘onnozele challenge’: ‘Zijn verlies is afgrijselijk’ Clay Haimé overleed afgelopen weekend, waarschijnlijk aan de gevolgen van een challenge.
[quads id=1]

Tiener uit Den Haag

“Clay zat vol levenslust en energie. Zijn overlijden is afgrijselijk.” Dat zegt Ingmar Loman namens de familie van de 15-jarige Clay Haimé. De tiener uit Den Haag overleed waarschijnlijk aan de gevolgen van een gevaarlijke ‘challenge’ via social media.

Fatale challenge

[quads id=1]
Ingmar Loman is de vader van één van de beste vrienden van Clay en goed bevriend met de familie. “Clay kwam heel vaak bij ons over de vloer. Hij was een ontzettend vrolijke en slimme jongen, zat vol levensvreugde”, zegt de familiewoordvoerder. “Ook al is het onderzoek nog niet afgerond, we hebben sterke vermoedens dat de challenge hem fataal is geworden.”

Politie onderzoekt

Een challenge is een fenomeen op internet waarbij vooral tieners elkaar levensgevaarlijke uitdagen geven. Clay zou de challenge vrijdagavond hebben gedaan. Zaterdag overleed hij aan de gevolgen. Welke challenge Clay fataal is geworden, wil de familie niet zeggen.

De politie onderzoekt zijn overlijden en sluit niet uit dat een challenge de doodsoorzaak is. Vorig jaar overleed de 16-jarige Tim Reynders aan een zogenoemde choking challenge. Tijdens dat spel wurgen jongeren zichzelf of elkaar. Zo raken ze tijdelijk buiten bewustzijn en komen ze in een roes.

Veel te vroeg

“Veel te vroeg is op 15-jarige leeftijd door een onnozele challenge uit ons midden weggerukt onze lieve zorgzame zoon, mijn fantastische broer, onze kleinzoon, neef en geliefde vriend en sportieve judoka. Je mooie lach zullen we nooit vergeten. Geen enkele zin kan vertellen hoeveel we je missen.” Dat schrijft de familie van Clay in de rouwadvertentie.
[quads id=1]

Judoka op hoog niveau

Clay was judoka op hoog niveau en was lid van de Haagse club Lu gia Jen. Hij werd onder meer in februari tweede bij een internationaal toernooi in Vlaardingen in de gewichtsklasse onder 66 kilo bij de categorie jonger dan 18 jaar. “Hij sportte met zijn twee beste vrienden wel tien keer per week en was heel erg fanatiek bezig met de sport.”

De judoclub schrijft op de site: ‘Topper, kampioen, maatje. Woorden schieten tekort. Het is niet te bevatten. Je blijft voor altijd in onze harten.’

overleden Haime
Clay deed op hoog niveau aan judo.

Ingmar Loman zegt namens de familie dat ze vinden dat er alles aan gedaan moet worden om het uitlokken van dit soort onnozele challenges te verbieden.

Veel verdriet

“Challenges zijn ontzettend gruwelijk. De overheid zal er alles aan moeten doen om deze gruwelijke challenges via social media te verbieden. Het is onbeschrijflijk verdrietig dat tieners door dit soort onnozele challenges het leven verliezen. Mensen zoals Clay die zo vol levensvreugde zaten.”

Bekijk hier de video erover:
[quads id=1]

Levengevaarlijke uitdagingen

Een challenge is een fenomeen op internet waarbij vooral tieners elkaar levensgevaarlijke uitdagingen geven. Clay zou de challenge vrijdagavond hebben gedaan. Zaterdag overleed hij aan de gevolgen. Welke challenge Clay fataal is geworden, wil de familie niet zeggen.

Belangrijk: Praat met uw kinderen. Zorg dat je weet waar ze zich mee bezighouden. Social media is helemaal hot onder de jongeren. Er gebeuren een hoop dingen. Niet alles is veilig. Luister hier naar een waarschuwing over de ‘choke challenge’:

De leerlingen van zijn school herdenken Clay:

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.