Ambtenaar uit Paramaribo belt voor SRD 130.000. Wie moet dat betalen?

telefoon Paramaribo

Paramaribo ~ Ambtenaar HI&T verspilde SRD 130.000 aan telefoonkosten. Het is niet uitgesloten dat de ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) maatregelen zullen treffen tegen een ambtenaar van HI&T, die tijdens zijn dienstreis gedurende twee weken in het buitenland het ministerie heeft opgezadeld met telefoonkosten van SRD 130.000.
[quads id=1]

Tijdens dienstreis

Deze kwestie werd gisteren tijdens de openbare commissievergadering tijdens de behandeling van de Comptabiliteitswet naar voren gebracht door waarnemend VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien.

Verplicht te betalen

[quads id=1]
De politicus haalde aan dat conform de Comptabiliteitswet deze landsdienaar door de overheid verplicht moest worden om dit bedrag terug te storten in de staatskas, maar dat het niet is gebeurd.

Ambtenaar is aangesproken
telefoon Paramaribo
Voorbeeld foto: Bellen

[quads id=1]
Hij ziet juist dat de persoon in kwestie verder wordt geaccommodeerd. Hoefdraad deelde na aandringen van Gajadien mee dat hij van zijn collega Tsang heeft begrepen dat de ambtenaar in kwestie is aangesproken en het gebruik van diensttelefoons verder binnen het ministerie is verduidelijkt.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.