Video – Nog meer ernstige beschuldigingen Nederlandse broers in Paramaribo

broers Paramaribo

Paramaribo ~ Een van de twee Nederlandse broers die in Paramaribo vastzit op verdenking van deelname aan terrorisme, wordt gezien als het brein van Islamitische Staat in Suriname.
[quads id=1]

Vast in Paramaribo

Dit kwam maandag naar voren tijdens een zitting van de rechtbank in Paramaribo, waar R. A. en zijn broer N. I. terechtstaan op verdenking van betrokkenheid bij het ronselen van mensen voor de strijd van IS. De broers zitten inmiddels tien maanden vast.

broers terrorisme
Foto van Algemeen dagblad
Broers zijn Nederlanders

[quads id=1]
De broers hebben de Nederlandse nationaliteit en werken in de islamitische slagerij van hun vader in Paramaribo. Het was maandag de tweede keer dat de zaak inhoudelijk behandeld werd.

Ook is duidelijk geworden dat A. en I. in Nederland en België ook mensen wilden gaan ronselen voor IS. Het dossier in deze zaak bestaat voor een groot deel uit chats die de verdachten met IS-contactpersonen uit Syrië en potentiële Syriëgangers voerden.

Ze zouden zelf ook afreizen

Uit deze gesprekken blijkt dat de broers zelf ook van plan waren om samen met hun vrouwen en kinderen naar Syrië te gaan. A. had al een reservering gemaakt om te reizen, maar werd voor hij kon vertrekken opgepakt.

Tijdens de vorige zitting ontkenden de broers nog dat ze mensen hadden geworven. De chats waren toen nog niet behandeld.

Verzoek afgewezen

De advocaten van de verdachten verzochten om I. al vrij te laten. Dat verzoek werd afgewezen door het Openbaar Ministerie (OM). De verdenkingen tegen I. en zijn Nederlandse nationaliteit zijn zwaarwegende redenen om hem vast te houden.

Rechter

Een poging van de advocaten om rechter Cynthia Valstein-Montnor te vervangen mislukte. Volgens de raadslieden zou zij niet onpartijdig zijn, omdat haar man lid is van de orde van de vrijmetselaars, terwijl A. gezegd zou hebben dat deze orde opgeblazen moet worden.
[quads id=1]
Valstein-Montnor liet in het midden of haar man tot die orde behoort, maar zag geen reden om op te stappen.

De vader van de jongens geeft zijn mening over dit alles in onderstaande video van PipelTV:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis