Bekendmaking – Eurokoers in Suriname is gedaald!!

euro Suriname

Suriname ~ Euro neemt flinke duik op valutamarkt. Cambiohouder: ‘Banken willen geen Euro’s kopen’ De Euro heeft gisteren een flinke duik genomen op de valutamarkt.

[quads id=1]

Koers is lager in Suriname

Was een Euro enkele dagen terug nog voor SRD 8,83 te vinden, is deze nu teruggevallen naar SRD 8,25. Bij de opkoop wordt voor zowel de US-dollar als de Euro een koers gehanteerd van SRD 7,50.

Verdenking van witwassen

De enorme terugval heeft allemaal te maken met de met de inbeslagneming van Euro 19 miljoen aan geldtransport van de Centrale Bank van Suriname vanwege een verdenking van witwassen vorige week door het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

[quads id=1]

De Euro’s behoren het lokale bankwezen toe en worden onder meer gebruikt door hen voor het nakomen van internationale betalingsverplichtingen.

Banken weigeren

Door de hele ontwikkeling weigeren de banken de Euro’s op te kopen van de cambio’s, waardoor er helemaal geen afzet is van de Europese valuta.

Vandaag meer duidelijkheid

euro Suriname

[quads id=1]

Er is een regel dat cambio’s uitsluitend Euro’s mogen verkopen aan het lokale bankwezen. Vernomen wordt dat de banken vandaag een onderhoud over de geldverscheping zullen hebben met de moederbank om meer duidelijkheid te krijgen.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.