Video’s – Politie schiet verdachte dood te Paramaribo. Terecht of onterecht?

doodgeschoten Paramaribo

Paramaribo ~ Roofverdachte in laadbak politievoertuig niet beschoten; verdachte op filmpje geen schotverwonding. Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 18 mei drie roofverdachten te Paramaribo aangehouden
[quads id=1]

Roofverdachten aangehouden te Paramario

Een vierde verdachte die op de vlucht sloeg negeerde de waarschuwingsschoten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht te schieten. Hij liet voor de komst van de ambulance het leven.

Op een filmpje (zie video beneden), dat op social media circuleert, is een van de aangehouden verdachten in een laadbak van een politievoertuig te zien. De verdachte die op een gegeven moment opstaat, wordt door een wetsdienaar opgedragen weer te zitten. Hij weigert dit echter en wordt door een wetsdienaar gedwongen te gaan zitten.
[quads id=1]

Mensen gingen tekeer

Een groep personen liepen naar de richting van het politievoertuig en gingen te keer. Zij weigerde afstand te nemen van het voertuig en liepen dreigend op de politiemannen af. Er is toen een waarschuwingsschot gelost om hen op andere gedachten te brengen.

Een knal is te horen
doodgeschoten Paramaribo
De doodgeschoten verdachte. Foto van Masje E

Op het filmpje is de knal van het schot te horen, maar verder is er niets in beeld. Personen geven aan dat zij getuige zijn geweest van het feit dat de verdachte door een wetsdienaar door het hoofd is geschoten en dat de man al een schotverwonding in zijn buikstreek had.

[quads id=1]

Verdachte is niet beschoten

De verdachte in het politievoertuig is nimmer beschoten. Niet in zijn buikstreek noch door zijn hoofd. Hij is net als de rest na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Bekijk hier de uitgebreide video’s:

Onderstaande video is de video waar het in het bericht overgaat:

[quads id=1]

De meningen omtrent het politieoptreden zijn verdeeld. Was het terecht of onterecht:

Eerdere berichten:
Man doodgeschoten door de politie te Paramaribo

Video’s: Anthoni Jankie, Gail Eijk, Apintie radio en Televisie en Pako
Bron: KPS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.