Foto’s – Nog meer regen, onweer en rukwinden verwacht ~ Suriname Paramaribo

regen Suriname

Paramaribo ~ METEODIENST VERWACHT MEER REGEN. Door de zware regens komen ook landbouwpercelen onder water te staan waardoor veel landbouwproducten verloren gaan.
[quads id=1]

Paramaribo ~ METEODIENST Suriname

Vrijwel elk jaar in de regenperiode lopen straten en percelen in verschillende delen van het land onder water. Het slechte weer gaat ook vaak gepaard met rukwinden, waardoor panden worden beschadigd. Dit jaar is het in de eerste dagen van de grote regenperiode niet minder erg geweest. De Meteorologische Dienst Suriname meldt dat er de komende dagen ook meer regen verwacht mag worden, zegt het hoofd, Soekarni Sallons. Rukwinden zijn volgens haar ook niet uitgesloten.

[quads id=1]

Water kan niet doorzakken

De afdeling ontwatering van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie begon vlak voor de grote regenperiode, eerder deze maand, landelijk met het opschonen van rioleringen. Hierdoor zou het water gemakkelijker kunnen wegstromen. Dat dit niet altijd lukt komt volgens Sallons ook door de bodemgesteldheid. “De grond raakt in bepaalde gebieden verzadigd waardoor het overtollige water niet kan doorzakken en onder de grond afgevoerd kan worden.”

Vooral donderdag veel regen

[quads id=1]

De meteoroloog zegt dat er donderdag extra veel regenval is gemeten. Het regende toen in Wanica, Para en Paramaribo urenlang. “Binnen 24 uur is 84 mm wel veel neerslag.

Het is meer dan er gemiddeld valt.” Ze waarschuwt dat de komende dagen ook veel meer onweer verwacht kan worden, dat gepaard kan gaan met rukwinden.
Bekijk hier de foto’s:

Foto’s van DBS
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.