115% premie verhoging gaat door. Bekijk de nieuwe tarieven ~ Suriname

SRD Suriname

Paramaribo ~ De leden van de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappij (Survam) zijn er niet over te spreken dat vicepresident (vp) Ashwin Adhin hun brieven niet heeft beantwoord.
[quads id=1]
Ze vragen daarin om het verhogen van de premies van de basis zorgverzekering, waardoor ze de tarieven kunnen betalen die dienstverleners vragen.

Parsasco directeur Ronny Bardhan te Paramaribo

“We hebben onze brieven gericht aan de vp als een van de hoogste autoriteiten van het land”, zegt Parsasco directeur Ronny Bardhan te Paramaribo. Toen een reactie van de vp uitbleef, hebben de assurantiemaatschappijen besloten om de maandpremies per 1 juni met 115 procent te verhogen.

verzekering Suriname
Tabel nieuwe tarieven. Foto van DWT

[quads id=1]

Verhoging per 1 juni

Op 13 juni 2017, 6 december, 19 januari en 10 mei hebben de verzekeraars de vp per brief dringend om aandacht gevraagd voor de noodzaak tot aanpassing van de premie. Bardhan zegt dat de maatschappijen met de huidige premies niet in staat zijn te betalen voor de dienstverlening. De schuld wordt gelegd bij de verzekeraar, maar de premie is te laag. “We doen wat de rest van het veld doet. Als de radiologen hun actie doorvoeren, zullen wij ons niet houden aan de wet.”

Kunnen zich niet aan de wet houden

Volgens de Parsasco-directeur is het onmogelijk zich te houden aan de wet, terwijl de Amerikaanse dollar koers bij de aanname ervan SRD 3,35 was en intussen is gestegen naar SRD 7,50. “Ook wij willen rust in de tent. Elke dag bellen zorgverleners naar ons.” Bij de verhoging blijft het dienstenpakket hetzelfde, zoals in de wet staat.
[quads id=1]

Gewoonte om de wet NIET na te leven

De verhoging van 115 procent is tot stand gekomen door de verhoging die de dienstverleners vragen te inventariseren en vast te leggen hoeveel nodig is. “Wij willen de diensten aanbieden zonder om in onze zakken te gaan. De dienstverleners kunnen dan met ons onderhandelen en motiveren waarom ze een bepaald bedrag willen, zodra er financiële ruimte is.” Als de premies niet verhoogd worden zullen volgens Bardhan de verzekeraars de enige zijn die de wet naleven. “Noem één sector waar de wet niet met voeten wordt getreden. Het schijnt een gewoonte te zijn.”
[quads id=1]
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.