Video – Reusachtige vernielende tornado in de buurt van Nederland

tornado Nederland

Tornado laat spoor van verwoesting achter in Duitsland. Net over de Nederlandse grens. Inwoners van Limburg in Nederland zijn vanavond maar net ontkomen aan een tornado.
[quads id=1]

Beelden op social media

In Duitsland, enkele kilometers van de Nederlandse grens, raasde de windhoos over het land. Op social media verschijnen veel beelden van de tornado.

Spoor van verwoesting

[quads id=1]

Foto van http://aktnach.org

De tornado heeft rond Viersen, net over de Duitse grens bij Venlo, grote schade aangericht. De plaatselijke autoriteiten spreken van een ‘spoor van verwoesting’. Ten minste een persoon is zwaargewond geraakt. “In Viersen-Boisheim zijn huizen dermate beschadigd dat ze voorlopig onbewoonbaar zijn”, aldus een verklaring van de regionale overheid. Talrijke daken werden afgerukt.

Huizen, bomen en wegen beschadigd

[quads id=1]
De tornado werd ook waargenomen in Schwalmtal bij de Duitse stad Mönchengladbach. Huizen, bomen en wegen zouden zijn beschadigd. Het treinverkeer op het traject Mönchengladbach-Venlo moest worden stilgelegd. Ook meerdere wegen werden geblokkeerd door omgevallen bomen. Volgens de politie duurde het noodweer 10 tot 15 minuten.

Veel regen in Limburg

Nederland. De tornado heeft Limburg niet bereikt, maar wel hadden veel mensen er last van noodweer, meldt 1Limburg Zo stonden in diverse dorpen en steden straten blank.
Bekijk hieronder de video’s:

Bron: LindaNieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.