Bedrag van Euro 19 miljoen werd overgemaakt van Paramaribo naar Nederland

euro Suriname Nederland

Paramaribo ~ De inbeslagneming van een geldtransport dat door de Centrale Bank van Suriname is verzorgd komt vanwege een verdenking van witwassen.
[quads id=1]

Centrale bank van Suriname

Zo laat het Openbaar Ministerie Noord-Holland woensdag weten op vragen van de Ware Tijd. De bank had eerder ook tegenover de krant aangegeven dat wegens de verscherpte controle op internationale geldstromen deze zending onder een vergrootglas is geplaatst door Nederland.

Verdenking van witwassen

[quads id=1]
“Verleden maand, april 2018, heeft het Openbaar Ministerie Noord-Holland beslag laten leggen op een geldzending vanuit Suriname. Het gaat om een bedrag van ongeveer 19 miljoen euro. De reden van de beslaglegging is een verdenking van witwassen ten aanzien van deze geldzending”, zegt Marleen van Fessem, persvoorlichter bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Governor Glenn Gers

Tegen de Ware Tijd stelde governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname, dat de bank was voorgehouden dat in verband met een zogenoemd ‘fenomeenonderzoek’ de zending was aangehouden door de Nederlandse douane. “Wat betreft de term ‘fenomeenonderzoek’; dat wil zeggen dat het een projectmatig onderzoek is. In dit geval op een geldzending”, zegt Van Fessem.
[quads id=1]

Nooit eerder beslag gelegd

euro Paramaribo

Ze geeft verder aan dat voor zover bekend door het Openbaar Ministerie Noord-Holland nooit eerder beslag is gelegd op geldzendingen. Het strafrechtelijk onderzoek is op dit moment gaande en het is niet bekend wanneer dit onderzoek is afgerond. Verdere informatie kan het OM Noord-Holland op dit moment niet geven.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.