3e verdachte in zaak ’63 kilo coke voor KLM vlucht van Paramaribo naar Amsterdam’

vakantie Suriname Paramaribo

Er zijn drie verdachten in verzekering gesteld in de zaak waarbij in april is geprobeerd om 63 kilogram cocaïne via de Johan Adolf Pengel Luchthaven vanuit Paramaribo naar Nederland te smokkelen.

[quads id=1]

Vanuit Paramaribo naar Nederland

Er zaten al twee mannen vast en de derde verdachte, Humphrey K., heeft zich woensdag aangemeld. Dat bevestigt Humphrey Naarden, hoofd van de Narcotica Brigade.

vliegveld Paramaribo
Voorbeeldfoto Zanderij

Het Bestrijding Internationale Drugssmokkel-team heeft de 55 pakken drugs aangetroffen in de dubbele bodem van een bagagecontainer van een KLM-toestel welke vanuit Paramaribo zou vertrekken.

[quads id=1]

Hand en spandiensten

Naarden zegt dat de verdachten hand- en spandiensten hebben verleend aan een onbekend gebleven drugssmokkelaar. “Ze wilden de drugs helpen smokkelen, maar het is niet gelukt want wij hebben de kennis in huis om mensen die bezig zijn met drugssmokkel te identificeren.”

Personeel neemt vaker risico’s

De politiefunctionaris zegt dat luchthavenpersoneel al jaren het risico neemt om drugssmokkelaars te helpen drugs te verstoppen in bagage. Of er sprake is van een dalende of stijgende trend kan hij niet zeggen. “Mensen proberen het al vrij lang. Het is de afgelopen tijd gewoon minder ter sprake gekomen.

[quads id=1]

Nu letten ze op alles

Maar het gebeurt nog steeds. Vroeger konden wij de groep smokkelaars en helpers misschien niet direct zichtbaar maken, maar nu letten wij op alle handelingen waardoor niets verborgen blijft.”

Gerelateerde verhalen:
60 kilo coke moest met KLM vertrekken vanuit Paramaribo naar Amsterdam

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.