Facebook geneesheer & Loekoeman Mark ‘Cheukalan’ opgepakt te Paramaribo

voodoo Paramaribo

Paramaribo ~ Goddelijke ‘geneesheer’ ingesloten voor oplichting. De politie van Livorno heeft op dinsdag 15 mei de 21-jarige Mark S. aangehouden voor oplichting.

Velen genezen

Mark gaf zich op social media uit als te zijn een geneesheer die over Goddelijke machten bezit om eenieder die ongeneeslijk ziek is te kunnen genezen. Hij opereerde onder de naam Cheukalan en heeft zo volgens beschrijvingen op zijn Facebookpagina vele mensen genezen of geholpen.


Een benadeelde deed op woensdag 9 mei aangifte tegen Mark. Volgens verklaring van de aangeefster had zij huiselijke problemen en benaderde Mark op zaterdag 5 mei voor hulp. Mark diende haar een medicijn toe.

SRD 9000 voor problemen thuis

Volgens de uitwerking van dit drankje zou zij binnen 24 uur van haar probleem verholpen zijn. Als tegen prestatie betaalde zij Mark een geldbedrag van SRD 9.000 (negenduizend SRD).

voodoo Paramaribo
Voorbeeldfoto voodoo ritueel

In plaats van de te verwachten resultaat, werd de vrouw ziek en kreeg een erge diarree. Zij deed op 9 mei aangifte van oplichting tegen Mark.

Erge diarree

De verdachte is opgespoord en op 15 mei aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Mark in verzekering gesteld.

De politie Paramaribo

De politie vermoedt dat er meerdere personen door deze jongeman moet zijn opgelicht. Benadeelden kunnen zich alsnog in verbinding stellen met de politie van ressort Livorno voor het doen van aangifte.