Anoniem – Mijn 12-jarige dochter in Paramaribo praat al 8 maanden niet met mij

dochter Paramaribo

Hallo iedereen ik ben lilian. Ik ben van Moengo. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik ben 34 jaar. Mijn oudste dochter heet Lily. Ze is 12 jaar. Lily woont nu even bij haar vader in Paramaribo. Sinds een jaar.

Omdat ik problemen had en even geen onderdak heeft haar vader uit Paramaribo haar bij me weggenomen, even totdat ik weer op eigen benen kon staan. Ik had het liever niet want Lily is ook een hulp voor mij en de andere kinderen. En ik ben gewend me meisje bij me te hebben. Maar die vader vond de toestand niet goed. Ik heb hem gelaten. Laat hij der meenemen naar Paramaribo.

Die andere twee jongens hebben een andere vader. Ik ben nog steeds half met die vader van ze. Maar hij woont ergens anders. Lily wilde ook niet gaan hoor. Ze huilde elke dag, dat ik haar moest komen halen. Ik zei der dat ze even op een lange vakantie was in Paramaribo. Zo moest ze het zien.

Die vrouw is streng

Ze vond die stiefmoeder is streng en ze sloeg haar ook. Plus ze wilde niet in Paramaribo naar school. Maar echt boi. Ik kon der niet nemen Het was te zwaar voor mij. Zelfs met die twee jongens had ik het zwaar maar ik kon ze makkelijker laten bij die schoonfamilie van me als ik aan het werk was. Lily kon ik nergens laten. Dus ik zei der, laat ze even wachten.

Ineens belde Lily mij minder, in het begin belde ze elke dag. Der vader had een telefoon voor haar gekocht en ze kon me makkelijk stiekem appen. Maar ze appte steeds minder. Nu hoor ik helemaal niets meer van haar.  Als ik bel wil ze niet met me praten.


Eeuwig zegt die vader of die dame dat ze bezig is en dat ze me terug gaat bellen. Nu heb ik der al 8 maanden niet gesproken. Ik ben wel 1 keer stiekem daar gegaan om der te zien. Toen deed ze zo kort tegen me alsof ze niet kon praten. Zelfs der broertjes heeft ze niet aangekeken. Helemaal veranderd was ze.

Helemaal veranderd

Ik zag dat ze met een paar vriendinnen buiten was. Ik mag niet oordelen maar die meisjes leken me geen goede meisjes. Ze zei, dat het haar vriendinnen waren. 1 ding zei ze me wel. “Wat ik daar kom zoeken want ik wil der toch niet thuis hebben”. Dat ding heeft me zo gekrenkt, maar ik wilde der niet laten merken want ik vond der gewoon brutaal.

Hij is jaloers

Sinds toen, dat was ongeveer 3 maanden geleden, heb ik niets meer van haar gehoord. Soms appt die vader me als hij iets te melden heeft. Ze is over, ze is ziek of iets anders. Haar telefoon is stuk denk ik want ze is nooit meer online. Die man van me steunt me ook niet Hij zegt dat ik niet moet zeuren. Ze is bij der vader. Hij wordt ook jaloers als ik bel naar die vader.


Ik wil der weer hier in Moengo hebben maar hij zegt dat ze beter is bij der vader in Paramaribo. Ik weet wel dat hij gelijk heeft want we hebben niets hier in Moengo. Liever was ik zelf ook in Paramaribo gaan wonen. Het leven hier is hard. Ik weet niet wat ik moet doen.

Heeft geen kinderen

Lily is mijn baby, en ze heeft haar moeder nodig. Ik heb spijt dat ik haar heb laten gaan. Straks gaat ze ziek worden en wil ze praten met iemand. Die dame van der vader heeft geen kinderen. Heel de dag is ze op straat hoor ik. Wat gaat zij mijn dochter kunnen leren?

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van Shutterstock

Maar hoe kan ik der terugnemen? Ik heb zelf helemaal niets. Ik kan Lily geen toekomst bieden en der vader wel. Wat moet ik doen als moeder? Ik wil mijn dochter niet in de steek laten. Ze mag wel weten dat ik haar mis. Niets niets hoor ik van haar en ze moet mij als moeder toch ook nodig hebben? Ze is pas 12. Ik weet dat die vader ook wel goed voor haar zorgt. hij houdt van zijn meisje. En om die situatie met die man van me heeft hij haar ook liever bij hem in Paramaribo.

Ik ben bang

Ik ben bang dat als ik niets doe dat er iets gaat gebeuren met haar. Vooral hoe ik haar met die type meisjes had gezien. Of denken jullie ook dat ze beter is bij die vader in Paramaribo? Ik zeg jullie eerlijk. Mie liebie no stabiel toe. Maar ze is mijn meisje. Ik voel me zo verdrietig zo. Wat moet ik doen?