Video – Een natte Moederdag! Delen van Nederland flink onder water.

regen Nederland

Hoosbuien zetten noorden  van Nederland onder water. Delen van het noorden en het oosten van het land kampten gisteren met wateroverlast door zware regenbuien.
[quads id=1]

Op blote voeten door het water

Bij restaurant Robin Hood Ribhouse, vlak bij Drouwenerzand, stond de vloer blank. Toiletten hoestten water op. „Alle gasten op blote voetjes, maar ze waren wel erg begripvol”, vertelt eigenaar Jan-Gerben Dijk. „Ik moet ze een compliment geven.”

Mooie Moederdag

„Hoe groot de schade is? Dat valt nog niet te overzien”, vertelt Dijk. „Het vizier staat nu op alles oplossen. Er zijn nog een paar gasten. Voor zover mogelijk hebben we er een mooie Moederdag van gemaakt.”
[quads id=1]

regen Nederland
Op de parkeerplaats van restaurant Robin Hood Ribhouse staan mensen tot de knieën in het water.Ⓒ VAN OOST MEDIA
Zoveel regen

In Groningen en het noorden van Drenthe gingen de onweersbuien gepaard met veel bliksem. In Drenthe is lokaal al 63 millimeter neerslag gemeld. Ter vergelijking: normaal valt er in Nederland gemiddeld 61 millimeter in de hele maand mei.

Twitter

Op Twitter zien we meldingen van wateroverlast in onder meer Assen, Eext, Borger, Gasselte, Emmen, Erica, Gieten en Sappemeer. Restaurants lopen onder, straten staan blank. Bekijk hieronder een paar beelden:
[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.