Video – Zieke baby’s Karjat en Tasoe zijn onderweg van Paramaribo naar Colombia

1 voor 12 Paramaribo

Moeder, Claudia Karjat, is gisteren vanuit Paramaribo naar Colombia vertrokken met haar baby van dertien maanden die aan bloedkanker lijdt.

De moeder liet afgelopen week aan de stichting weten alleen handgeld nodig te hebben voor vertrek. De medische kosten zijn door de staat gedekt. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, heeft na het horen van dit geval, direct aan de bel getrokken en heeft donateurs van zowel Suriname als Nederland gevraagd een helpende hand te bieden.

Ook heeft de Stichting Surcad, met wie 1 voor 12 een samenwerking heeft, hulp geboden. Door tussenkomst van de voorzitter van 1 voor 12, heeft Surcad besloten het transport van baby Karjat kosteloos uit te voeren. In de ambulance bevond zich samen met baby Karjat ook de 4 maanden oude baby Tasoe, die aan een hartaandoening lijdt. Beide jonge kinderen zullen voor enige tijd voor medische behandeling samen met hun moeders in Colombia vertoeven.

Moeder Karjat deed vorige week een dringend beroep op Stichting 1 voor 12. De ouders van de baby konden niet langer aanzien dat hun zoontje steeds weer achteruit ging. Vanaf de tweede week van januari zou de jongen ziek zijn geweest. Na enkele onderzoekingen hebben specialisten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), bloedkanker bij het jongetje geconstateerd.

Hulp van de gemeenschap

Na gehoord te hebben dat er geen medicijnen voor het jongetje is in Suriname en dat hij naar het buitenland moest voor medische behandeling, hebben de ouders direct stappen ondernomen om via 1 voor 12 de hulp van de gemeenschap in te roepen. Binnen een week heeft de voorzitter van 1 voor 12 door tussenkomst van donateurs, het gezin kunnen voorzien met de nodige hulp. De stichting die van donateurs uit Nederland bedragen heeft ontvangen in euro’s en van de Surinaamse donateurs bedragen in US$ en SRD, heeft alles omgezet in USS.

Handgeld voor moeder Karjat

In totaal heeft de stichting moeder Karjat US$ 1700 gegeven als handgeld voor haar verblijf in Colombia voor de komende drie maanden.

Vismale hoopt dat de jongens gezond en snel terug kunnen komen naar Suriname. Hij is dik tevreden hoe de donateurs hebben gereageerd op de oproep van de stichting. Hij benadrukt dat we elkaar moeten helpen, waar dat mogelijk is.

Bedankt iedereen

De voorzitter van de stichting bedankt hierbij alle donateurs.
Bekijk hier de video:

Bekijk hier de eerste video over het kindje: