10-jarige Shilton doodgereden in Suriname. Kunnen zijn klasgenootjes dit verwerken?

overleden Suriname

“De klasgenoten van Shilton, die donderdag werd aangereden in Suriname, hebben zodanig gehuild dat ik geen les kon geven. Ik moest ook getroost worden door mijn collega’s.”

Aangereden in Suriname

Juffrouw Daijenie Troenodikromo treurt over de dood van haar leerling Shilton Sopienie. De tienjarige jongen van de tweede klas van de Openbare School De Hulp in Commewijne is donderdagavond omstreeks half zeven bij een aanrijding omgekomen. Dat gebeurde aan de Hadji Iding Soemitaweg (Oostwestverbinding) ter hoogte van kilometer 27.

Geschept door een auto

De redactie verneemt dat het kind is geschept door een personenauto, toen het de weg overstak. Hij overleed ter plaatse. Het slachtoffer woonde niet ver van de school. Shilton had een bus gewenkt te stoppen voor familieleden. Terwijl zij instapten is hij langs de voorkant van de bus gelopen om over te steken om naar huis te gaan.

Hij had hem niet gezien

De autobestuurder heeft hem niet gezien. Zowel de auto als de bus reden richting Meerzorg.

overleden Suriname
Foto van Radjoe Toefanie Times Suriname

“Hij was een heel lieve en aardige jongen, maar soms was hij ook druk in de klas. Ik heb echt gegild toen ik hoorde wat hem is overgekomen”, zegt de klassejuf.

Ze gaan hem missen

De kinderen hebben briefjes geschreven waarin onder meer staat dat ze hem missen. De juf zal ze overhandigen aan de ouders van Shilton om te laten zien dat zijn klasgenoten met hen meeleven. Maandag zullen leerlingen bloemen neerleggen en kaarsen aansteken op de plek in de klas waar hun schoolkameraad zat.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.