Zware straffen voor BSV en spelers na ernstige mishandeling arbiter in Suriname

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft zware straffen uitgedeeld aan de club BSV van Brokopondo Sportbond in Suriname.
[quads id=1]

Brokopondo Sportbond in Suriname.

Tijdens de wedstrijd van deze club tegen Real Mursie uit het lidbonden toernooi, in het Parastadion op 28 april, is een ordinaire vechtpartij uitgebroken waarbij arbiter Winston Riedewald ernstig gewond is geraakt. Het resultaat is dat de club BSV en zijn spelers voor tien jaar zijn uitgesloten om deel te nemen aan alle competities onder auspiciën van de SVB.

Nooit meer voetballen

De speler Jurmain Vorswijk van deze club is door het Tuchtcollege van de SVB, voor het leven geschorst.
[quads id=1]
In de 25e minuut van de wedstrijd werd een buitenspelbal van BSV afgekeurd. De supporters namen volgens het rapport van de scheidsrechter geen genoegen hiermee. Er werd flink uitgescholden en met flessen en voorwerpen gesmeten. De wedstrijd werd gestaakt en later hervat. Twee doelpunten van BSV werden in de tweede helft afgekeurd.

Supporters gingen te keer

Weer gingen de supporters tekeer. De stand was 1-1 toen in de 88e minuut Real Meursi 2-1 scoorde en zo de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

voetbal Suriname
Arbiter Winston Riedewald met verwondingen aan het hoofd, doet voor het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond zijn relaas.

Een supporter en de speler Vorswijk renden het veld op. Vorswijk deelde verschillende vuistslagen aan de arbiter uit. Andere spelers en supporters mishandelden de arbiter ook. Er werd zelfs een losgerukte zitting van de tribune gebruikt om de arbiter te lijf te gaan. De politie die tijdens de tweede helft van de wedstrijd aanwezig was, stond er machteloos bij. De arbiter heeft in het bijzijn van zijn gezin dat ook in het stadion was, inwendige kneuzingen, zwellingen aan zijn voorhoofd en rechteroog en een gapende snijwond aan zijn hoofd overgehouden.

Speler is ondergedoken

Hij werd behandeld op de RGD-poli te Lelydorp en kreeg drie hechtingen en een kleminjectie. De speler tegen wie aangifte is gedaan bij politiepost Lelydorp, is ondergedoken.
[quads id=1]

Foto van Mroy
Geldboete

Er is ook een geldboete opgelegd van SRD 5000 die binnen 14 dagen betaald moet worden. Indien dit niet gebeurt moet de club nog eens 5 jaren ver weg blijven van voetbal. In een ander geval is de voorzitter van Flamingo, Donovan Kohinor, in hetzelfde toernooi vanwege wangedrag op 29 april in het George Deul sportcomplex, voor een jaar geschorst. Deze gevallen en een geval van de Nickeriaanse club Santos had ertoe geleid dat de SVB alle wedstrijden had stopgezet. Dit weekeinde worden de wedstrijden hervat.

Niet gepast

Volgens bestuurslid Roy Samuel van de SVB zal de organisatie niets aan het toeval overlaten om dit soort gedragingen zwaar af te straffen. “Dit is niet gepast, we zullen via de politie vragen aan het Openbaar Ministerie, aangezien er een strafbaar feit is gepleegd, dat er een opsporing wordt gelast tegen de geweldenaar”. Verder zal het bestuur via de verenigingen nu extra erop toezien dat de veiligheid van de arbiters, maar ook de algehele veiligheid in het stadion, gegarandeerd is voordat een wedstrijd begint.
[quads id=1]
Foto van Mroy
Ala-D Media
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.