Tante Cari en Gio Vlijter verdacht van Euro 90.000 hypotheekfraude ~ Paramaribo

aangehouden Paramaribo

Tante Cari uit Paramaribo is aangehouden na zich vrijwillig te hebben aangemeld. De verdachte Pratt-Vreden, Carmelita meergenoemd tante Cari, van wie opsporing door de Procureur Generaal (P.G.) van Suriname was gelast.
[quads id=1]
Zij heeft zich op donderdag 3 mei vrijwillig op de afdeling Fraude te Paramaribo aangemeld.

Tante Cari uit Paramaribo

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zij in verzekering gesteld. Pratt-Vreden en de voortvluchtige Giovanie Vlijter meergenoemd GIO, wiens opsporing eveneens door de P.G. is gelast, worden ervan verdacht zich onder meer schuldig te hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting.

Hypotheek van Euro 90.000,-

Het tweetal wordt in verband gebracht met een geval waarbij middels valse documenten een hypotheek van Euro 90.000,- is gesloten op een perceel van een eigenaar, zonder dat deze hiervan afwist.
[quads id=1]

aangehouden Paramaribo
Tante Cari heeft zichzelf inmiddels bij de politie gemeld
Eigenaren in het buitenland

De afdeling Fraude wordt vaker geconfronteerd met gevallen waarbij voornamelijk percelen die verwaarloosd worden of waarvan de eigenaren in het buitenland woonachtig zijn, middels valse documenten worden doorverkocht of bezwaard. In het laatste wordt de hypotheek niet ingelost met als gevolg dat zo een perceel dan op de veiling belandt.
[quads id=1]

Goed onderzoeken

Ter voorkoming van ongerief doet de politie derhalve een beroep op de gemeenschap om zaken eerst goed te onderzoeken, alvorens tot de aankoop van een onroerend goed over te gaan.

Eerdere berichten:
Opsporing – Carmelita Pratt Vreden uit Paramaribo

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.