In Paramaribo opgepakte pastor kom uit Nigeria en heeft geen geldig verblijf

Pastor Suriname

Pastor is illegale Nigeriaan. Pastor Eheduwa J., die afgelopen donderdagavond door de politie van Latour  in Paramaribo is aangehouden, is een illegale Nigeriaan. Zijn paspoort en verblijf zijn reeds vervallen.

De rechter-commissaris heeft bij de toetsing zijn aanhouding onrechtmatig bevonden en de pastor heengezonden. Hij moet zich elke week bij de Vreemdelingendienst aanmelden. Eheduwa werd ter zake mishandeling, vernieling en weerspannigheid in verzekering gesteld.

Donderdag zijn zaken uit de hand gelopen in een kerk aan de Nieuw Weergevondenweg te Paramaribo. Ook zou de pastor bij zijn aanhouding racistische opmerkingen hebben gemaakt naar dienstdoende politieagenten.

Inmiddels verlenging aangevraagd
Pastor Suriname
Videostil

De pastor werd bijgestaan door advocaat Irene Lalji. Zij geeft aan dat het paspoort van de pastor wel al vervallen is, maar dat hij hier te lande een verblijfsvergunning had, waarvan hij inmiddels een verlenging heeft aangevraagd