Video – Naomi overleden doordat alarmcentrale haar niet serieus neemt (buitenland)

overleden buitenland

Naomi (22) stierf nadat ambulancedienst noodoproep niet serieus nam. In Frankrijk is ophef ontstaan door een opname van een bizar telefoongesprek tussen een telefoniste van de ambulancedienst en een stervende vrouw.
[quads id=1]

Inwendige bloedingen

Zij had inwendige bloedingen en kon bijna niet meer praten, maar daar had de telefoniste geen boodschap aan. “Als u niet zegt wat er aan de hand is, hang ik op.”

​Het telefoongesprek vond eind vorig jaar plaats, maar pas maanden later kwamen geluidsfragmenten ervan naar buiten, schrijft de Franse Huffington Post.

‘Ik denk dat ik dood ga’

In de opname is te horen hoe de 22-jarige Naomi Musenga het alarmnummer belt en om hulp vraagt. Ze kon zichzelf maar moeilijk verstaanbaar maken, waarop de ambulancedienst dreigde op te hangen. Vervolgens vertelde Naomi met moeite dat ze heftige buikpijn heeft. “Het gaat heel slecht, ik denk dat ik dood ga.”
[quads id=1]

Op een dag sterven

Daarop zei de ambulancemedewerker: “Ja, je zult op een dag sterven, net als iedereen.” Vervolgens adviseerde ze om de huisartsenpost te bellen. Dat deed Naomi, maar ze kreeg pas na een aantal uren een arts te spreken. Die stuurde vervolgens een ambulance, die haar naar het ziekenhuis bracht.

Grapjes
overleden buitenland
Naomi Musenga stierf uiteindelijk in het ziekenhuis. © Screenshot Youtube
Ze stierf in het ziekhuis

Daar bleek dat meerdere organen waren uitgevallen vanwege inwendige bloedingen. Naomi stierf in het ziekenhuis.

Uit het geluidsfragment dat nu naar buiten is gekomen, is te horen hoe de telefoniste die Naomi aan de lijn had, na afloop van het gesprek nog grapjes maakt over de situatie van Naomi. “Ze zei me dat ze dood ging, nou dat was te horen aan haar stem!” Vervolgens antwoordt een collega: “Dat ze dood gaat, staat vast, dat doen we allemaal.”

‘Niemand verdient dit’

[quads id=1]
De zus van Naomi vertelt tegen de krant Le Monde dat ze het vreselijk vond om het gesprek terug te horen. “Naomi had het recht om geholpen te worden, niemand verdient het om op deze manier te sterven.” Volgens haar zus was Naomi een ‘slimme, sterke en moedige meid’. “We begrijpen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

E komt een onderzoek

Inmiddels heeft de Franse minister van Volksgezondheid laten weten dat ze ‘diep verontwaardigd is’ over het handelen van de ambulancedienst. Het ziekenhuis waar de ambulancedienst bij hoort, gaat een onderzoek instellen.

Bekijk hier een video erover:
[quads id=1]

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.