Video – Pastor heeft politieman in Paramaribo mishandeld en zijn kleding gescheurd

Pastor Suriname

Pastor voorgeleid bij het parket. Pastor Eheduwa J., die afgelopen donderdagavond is aangehouden in Paramaribo, werd gisteren voorgeleid bij het parket. Het resultaat van de voorgeleiding was nog niet bekend.
[quads id=1]

Aangehouden in Paramaribo

Hij is ter zake mishandeling, vernieling en weerspannigheid in verzekering gesteld. Het is bijkans twee jaren zo dat de politie vaker moest uitrukken naar een kerk aan de Nieuw Weergevondenweg te Paramaribo vanwege geluidsoverlast. De politie heeft daarbij aldoor bemiddelend opgetreden. Donderdag zijn zaken uit de hand gelopen.
[quads id=1]

Klachten over geluidsoverlast

Afgelopen dinsdag en donderdag werd er wederom geklaagd over geluidsoverlast. De politie was ook nu weer ter plaatse en het bleek dat de organisatie zich niet aan de vergunningsvoorwaarden had gehouden.

Toestemming gegeven

Op 19 mei 2016 is aan de gemeente een vergunning verstrekt. Daarbij is aan de gemeente toestemming verleend om kerkdiensten des woensdags en vrijdags te houden en wel tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Des zondags mogen de kerkdiensten duren van 10.00 uur tot 13.30 uur. Op de laatste vrijdag van de maand, vanwege nachtwake, mogen de kerkdiensten duren van 23.00 uur tot en met 03.00 uur daaraanvolgend.

Strikte voorwaarden

Dit alles geldt onder de strikte voorwaarden dat de buren geen last mogen ondervinden, en dat de organisatie erop moet toezien dat er geen calamiteiten plaatsvinden, de bevelen van de politie strikt en onmiddellijk dienen te worden opgevolgd. Bovendien mag het geluid niet boven 110 decibel zijn. De plaats en de naaste omgeving dienen gelijk na het evenement weer netjes opgeruimd te worden.
[quads id=1]

Vergunningsvoorwaarden overtreden

De kerkgangers hebben in dit geval de bevelen van de politie genegeerd. Zij hebben de politie belet in en tijdens hun optreden in de kerk te Paramaribo. De pastor heeft zich verzet tegenover de politie en een vinger in het oog van een agent gestoken. Ook zou hij de opmerking hebben gemaakt tegen de politiecommandant wat ‘deze koelieman in mijn kerk’ is komen doen.

Chaotische situatie

Er was een chaotische situatie waarbij de politie in Paramaribo genoodzaakt was om versterking in te roepen. De pastor heeft de politie mishandeld en een uniform van een politieman is daarbij ook gescheurd.

Uit de vergunningsvoorwaarden blijkt dat de kerkgangers de vergunningsvoorwaarden duidelijk hebben overtreden. De geluidsinstallatie is door de politie in beslag genomen en de vergunning is voorlopig ingetrokken.

Bekijk hier een uitgebreide video van het voorval tijdens de uitzending van ‘in de branding’ met Meneer Belfort:

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis