Kwakoe-icoon Dennis Rust op 67-jarige leeftijd overleden in Paramaribo

0

Kwakoe icoon Dennis Rust overleden. De man onder wiens voorzitterschap het Kwakoe festival is ontstaan, is na een kort ziekbed op 67 jarige leeftijd in zijn woonplaats Paramaribo overleden.

In Paramaribo overleden

Dennis Rust was in 1975 mede-oprichter van het jongerencentrum Kwakoe en was tot 1982 aan deze legendarische organisatie verbonden.

Het voetbaltoernooitje van het JC Kwakoe groeide met mensen zoals Chas Warning, Perez Jong Loi (secretaris), Roy ‘Kaikusi’ Groenberg (Directeur), Wim Wong (R.I.P.) en later o.a. Winston Kout uit, tot de grooste en meest indrukwekkende culturele buitenactiviteit in West-Europa, het Kwakoe Zomer Festival.

Foto van Ons ZuidOost

Ashiana Paramaribo

Rust remigreerde in 1982 naar Suriname, waar hij tot zijn 60-ste directeur was van het bekende ouderencentrum Huize Ashiana in Paramaribo.

Passend afscheid

Menigeen in Amsterdam-Zuidoost is ontdaan door het bericht, dat ons in de loop van deze ochtend bereikte. Er is een passend afscheid in voorbereiding.

Bron: Ons ZuidOost
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.

Comments are closed.