Video – Meer dan 25 verdachten aangehouden ivm zeeroof Suriname ~ Paramaribo

zeeroof Paramaribo

Eenheden van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag en zondag bij simultane razzia’s op verschillende adressen meer dan 25 verdachten aangehouden in verband met het onderzoek naar de recente gewapende berovingen voor de Surinaamse kust.
[quads id=1]

Aan de Anton Dragtenweg te Paramaribo

De invallen zijn onder andere gepleegd op locaties aan de Anton Dragtenweg te Paramaribo waar Guyanese vissers zich ophouden. De redactie verneemt dat ook de mannen die door overlevenden van het bloedbad waren aangewezen als de daders zijn gearresteerd.

Eind maart doodgeschoten

“Mannen als ‘Sinbad’, ‘Dick’ en anderen die waren genoemd, zijn opgespoord en aangehouden”, zegt een bron in kringen rond justitie. Onder de verdachten is ook de zoon van de eind maart in Munder Paramaribo doodgeschoten boothouder Somnauth Manohar. Bij de justitiële autoriteiten kwam informatie binnen dat de recente aanvallen op zee vermoedelijk onderdeel van een vergeldingsactie zijn.

[quads id=1]

Foto: Anthony Janki. 1 van de aangehouden verdachten
Geen contact met de buitenwereld

Door het Openbaar Ministerie is een contactverbod uitgevaardigd waardoor de mannen die in het weekeinde zijn aangehouden geen contact mogen hebben met de buitenwereld of hun advocaten. Dit omdat het onderzoek nog in een prille fase is en om eventuele bewijs vertroebeling te voorkomen. De beperking kan krachtens de wet tot zelfs veertien dagen duren.

[quads id=1]

Vrijdagmiddag was er in Paramaribo een Stille Loop voor nationale rouw en respect naar alle ten onrechte overledenen en slachtoffers van criminaliteit in Suriname. Bekijk hier de video ervan.


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.