Pastor negeert waarschuwing en steekt vinger in oog agent ~ Paramaribo

Pastor Suriname

De pastor van de volle-evangeliegemeente Trompet of Revival and Prayer Ministry aan de Nieuw Weergevondenweg te Paramaribo zou donderdag bij zijn arrestatie een vinger in het oog van een politieman hebben gestoken.
[quads id=1]

Nieuw Wergevondenweg te Paramaribo

De politieman sloeg hierna de vinger van de pastor weg. De kerkgangers kwamen toen in het geweer en namen hun pastor in bescherming.

“De politie is niet uitgerukt om aanhoudingen te verrichten maar om te waarschuwen”, benadrukt een politiebron. De wetsdienaren wilden de geluidsinstallatie meenemen en de voorganger kwam hiertegen in verzet. “De politie is op dat moment verhinderd haar werk te doen. Dit is wederspannigheid omdat wij zijn belet in het rechtmatig optreden”, zegt de bron.

Aanhouding van de voorganger

De politie ging daarna over tot aanhouding van de voorganger. Toen hij zich hiertegen verzette, is er versterking ingeroepen.
[quads id=1]
Nadat een melding binnenkwam over geluidsoverlast door de gemeente, ging de politie naar de gemeente om de voorganger aan te horen. Toen bleek dat er een dienst gaande was buiten de vergunningsvoorwaarden om.

Buurman kreeg last

De vergunning is twee jaar terug afgegeven onder districtcommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West. Dat gebeurde nadat het kerkgenootschap het al te bont had gemaakt met de diensten waardoor een buurman, een politie-inspecteur, er last van ondervond.
[quads id=1]
In de vergunning staat dat er op de zondagochtend van 8 tot 13 uur diensten gehouden mogen worden en op maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 20 uur tot 22 uur, met geluid tot zeventig decibel. De kerk heeft voorzorgsmaatregelen getroffen dor airco’s te plaatsen en het gebouw dicht te houden tijdens de diensten.

Open vensters

De voorganger zou op momenten die niet in de vergunning zijn opgenomen kerkdiensten hebben gehouden met open vensters.

De politie is donderdag een paar keer gebeld omdat de dienst die dag is gehouden met luidsprekers. Bij aankomst heeft de politie erop gewezen dat het geluid te luid is en dat er geen vergunning is verstrekt om op de donderdag dienst te houden. De wetsdienaren sommeerden de voorganger het geluid uit te doen zonder dat de dienst beëindigd hoefde te worden. Daar hij dit weigerde liep het anders af.

Pastor Suriname
Videostil

Wil je het filmpje van de arrestatie nog een keertje zien? Bekijk hem hieronder:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.