Video – Overlevende visser vertelt zijn verhaal. Zeeroof in Suriname ~ Paramaribo

zeeroof Suriname

Ik heb twee dagen moeten zwemmen om land te bereiken en had bijna de hoop opgegeven. Ik weet echt niet waar de andere mannen zijn.”
[quads id=1]

42 jarige man

Woorden van Cherwin Lovell, één van de zestien vissers die sinds vrijdag worden vermist, na een overval op vier vissersboten. Hij is sinds donderdag terecht. De 42-jarige man lijkt in redelijk goede conditie. Hij heeft kapverwondingen opgelopen aan beide armen en aan zijn linkerbeen.

De rovers waren genadeloos

“De rovers waren genadeloos en hebben ons gekapt”, zegt hij. De bemanning werd zaterdagochtend omstreeks vier uur opgeschrikt door gemaskerde mannen. “Komen jullie op het dek, commandeerden ze ons en er werd een schot gelost. Toen we op het dek waren, begonnen ze ons te kappen”, haalt Lovell zich de nare momenten voor de geest. Vervolgens moesten ze hun visbuit overladen in de boot van de rovers.
[quads id=1]

zeeroof Suriname
Cherwin Lovell Foto: dWT
Twee dagen moeten zwemmen

[quads id=1]
“Toen we klaar waren, begonnen ze ons weer te kappen. In mij ging toen om dat ze ons zouden vermoorden. Ik sprong overboord en de rovers wilden mij achterna, maar toen sprong een andere visser ook in het water en rovers gingen toen achter hem aan. Ik heb zo snel gezwommen en weet niet wat er met de andere mannen is gebeurd.” Op de boot waren vijf bemanningsleden. Lovell zegt dat hij twee dagen heeft moeten zwemmen om aan land te komen

Vissersboten blijven aan de ketting. Dit ivm gevaar voor eigen leven. Vis zal schaars worden. Bekijk de video daarvan:

Video – Anthony Janki
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.