“Ik heb hem gestoken, hij heeft me geslagen’. Over de moord op Shakur te Paramaribo

moord Suriname

Over de moord op Shakur Merkus te Paramaribo. “Ik heb hem gestoken nadat hij me heeft geslagen. Ik voelde niets op dat moment. Ik was niet boos. Ik kan het gevoel dat ik had niet beschrijven.”
[quads id=1]

Reden naar een pension in Paramaribo

Dit zei de 21-jarige Ravella H. donderdag op emotionele toon tegen kantonrechter Siegline Wijnhard. Sinds de jonge vrouw haar ex-vriend Shakur Merkus op 7 februari met een mes doodstak, stond ze voor het eerst in de rechtbank.

Zij vertelde de kantonrechter dat zij een afspraak met hem had. “We zouden naar een pension gaan en reden al die richting op, maar onderweg kregen we ruzie over een app-bericht, want ik was met mijn telefoon bezig. Hij heeft me toen twee keer geklapt. Ik zwaaide met het mes en hij werd geraakt in zijn borst.
[quads id=1]

Zwaaide met het mes

Terwijl het mes in zijn borst vast zat, reed hij door en trok het zelf eruit. Hij sprak nog even en zei me dat ik moet uitstappen.”

De jonge vrouw deed dat bij een pompstation aan de Axwijkstraat en ging naar huis. In de ochtend kreeg ze berichten binnen dat Shakur Merkus was overleden. Het slachtoffer was, nadat Ravella uitstapte, gereden naar het politiebureau aan de Wilhelminastraat te Paramaribo waar hij in elkaar zakte en overleed.

Geen blauwe plekken

[quads id=1]

De rechter vond het vreemd dat ze geen blauwe plekken heeft overgehouden in het gezicht door de twee klappen die zij naar eigen zeggen van haar ex-vriend kreeg. “De arts heeft vastgesteld dat jij alleen kleine barstjes had aan je lippen en dat kwam gewoon doordat je droge lippen had; niet door een klap of slag.”

Vaker ruzie

Toen de magistraat vroeg wat ertoe heeft geleid dat zij haar ex-vriend heeft gestoken vertelde ze dat ze vaker ruzie hadden. “Hij maakte het vaker uit en kwam daarna elke keer terug bij me. We maakten het daarna goed.” De rechter confronteerde haar met de verklaring van vijf getuigen dat de twee in feite geen relatie meer hadden.

Hij voelde zich bedreigd

[quads id=1]

Die getuigen vertelden ook dat Ravella H. de man vaker bedreigde en er geen geheim van maakte dat zij hem wilde doden. Het Openbaar Ministerie beschikt over app-berichten waarin Shakur Merkus een vriend vertelde dat hij zich onveilig voelde. “Ze stalkt me. Als ik soms laat thuis kom, staat ze op straat op me te wachten met een mes. Ik ben bang”. De rechter wil nog enkele getuigen en een deskundige horen. De zaak wordt op 7 juni verder behandeld.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.