100ste jaardag voor Rammanorath Kartaram uit Paramaribo

100 jaar Paramaribo

100ste jaardag voor Rammanorath Kartaram uit Paramaribo. De familie Kartaram heeft op jaardag 29 april 2018 de 100ste jaardag herdacht van de heer Rammanorath Kartaram.
[quads id=1]

Nassylaan te Paramaribo.

Hij zag het levenslicht op 29 april 1918. Rammanorath heeft op deze gezegend leeftijd een goede gezondheid. Hij werd geboren in het district Commewijne te Kronenburg waar zijn vader als contractarbeider was gestationeerd. In het jaar 1933 behaalde hij het getuigschrift, de familie verhuisde vervolgens, uit economische motieven, naar de huidige Nassylaan 42 te Paramaribo.
[quads id=1]

3 zonen en 3 dochters

Hij is als kleermaker de kostwinnaar geweest van het gezin waartoe hij behoorde. Een bijzonder hoogtepunt in zijn leven is het huwelijk met Ramdasi Narain op 2 mei 1938. Het koppel heeft samen zes kinderen en hebben ze samen 79 jaar lief en leed met elkaar gedeeld. Samen met echtgenote Ramdasi Narain heeft hij 3 zonen en 3 dochters. Verder zijn ze gezegend met 16 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Echtgenote Ramdasi Narain is op 93 jarige leeftijd heengegaan. Jongste dochter geeft aan “wij hebben hem altijd als een zorgzame en humeurvolle vader ervaren”.

Getuigeschrift voor Hindi

100 jaar ParamariboIn het leven is hij verder ook nog ondernemend geweest. In 1946 had hij een kleine groente winkel die is uitgegroeid tot een kruidenierswinkel. In 1951 is hij in dienst getreden van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij te Paramaribo als incassoloper en meteropnemer aan het William Kraanplein. Op 1 maar 1976 ging hij op eigen verzoek met pensioen. Verder is hij heel cultureel en religieus bewust. Hij heeft via de Indiase Ambassade getuigschriften voor Hindi behaald namelijk “Madhiama” en “Rastra Bhasha Praweesh”.
[quads id=1]

Zorg van zijn vrouw

Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van vele sociale en culturele verenigingen waaronder de vereniging “ Ramayan Samaadj Mahabier Dal”, “Sociaal Culturele Vereniging Shanti Dal”. Een ander hoogtepunt in het leven van Kartaram zijn de onderscheidingen door de president van Suriname in de Ere Orde van de Palm in zilver in het jaar 1979 en goud in het jaar 2011. Op de vraag wat het geheim is achter zijn gezegende leeftijd zegt Kartaram “het zijn zegeningen van de Almachtige en mijn vrouw heeft heel goed voor dit lichaam gezorgd”.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis