Weer een brute zeeroof. Kapitein vermoord op water Suriname

roof Suriname

Voor de kust van Matapica is gisteravond weer een vissersboot slachtoffer geworden van zeerovers. De politie is samen met vissers op weg naar de plek waar de melding is gedaan.

[quads id=1]
Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, zegt dat al duidelijk is dat de kapitein van het vaartuig is gedood. Over de andere bemanningsleden is er nog niets bekend.

Lall zegt dat volgens de informatie die zij binnen hebben gekregen, het om een vissersboot gaat. “Als we op de plek zijn, hopen we meer duidelijkheid te krijgen.”
[quads id=1]
De aanval van gisteravond komt terwijl de Kustwacht, politie en vissers naarstig op zoek zijn naar de lichamen van de slachtoffers van piraten nu bijna een week geleden. Een van de lichamen is gisteren in de buurt van de Wia Wiabank geborgen. De twee andere lichamen konden gisteravond niet worden geborgen doordat het getij het niet toeliet. Vanochtend vroeg is de zoekactie weer voortgezet.
[quads id=1]

Vorige week vrijdag werden in de avond vier vissersboten in de omgeving van de Wia Wiabank aangevallen door piraten. Van de twintig mensen op de vaartuigen, hebben slechts vier het overleefd. De piraten hebben hun slachtoffers mishandeld en moedwillig de dood ingejaagd. De slachtoffers moesten zelf overboord springen of zijn in het water gegooid. Er is een grootscheepse zoektocht ingezet.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.