Video – 1 van de 16 vermisten levend teruggevonden en is nu in AZP Paramaribo!!!

Suriname zeeroof

Eén van de zestien vermiste vissers die vorige week vrijdag zijn aangevallen door piraten, is levend teruggevonden. Hij is nu in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor medische hulp.

Opgenomen in het AZP Paramaribo

Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, zegt dat er nog niet veel details bekend zijn. De overlevende is opgepikt door een ander vaartuig.

Al 3 lichamen gezien

Lall weet ook niet in welke toestand de man is gevonden. “Lopend of dobberend, we moeten het allemaal nog horen.” Naar de andere vermiste vissers wordt nog steeds gezocht. Gumair heeft gisteren drie lijken gespot, waarvan een gisteravond is geborgen. Van de 20 opvarenden van de vier boten die waren aangevallen, zijn er nu vijf levend gevonden.

Suriname zeeroof
De vermiste visser bij aankomst te Leonsberg. Foto: Anthony Janki Foto uit DWT
Ter hoogte van Braamspunt

De politie zegt in een bericht dat de overlevende ter hoogte van Braamspunt was gesignaleerd. De man heeft verteld dat hij vijf dagen door het moeras heeft gelopen op zoek naar hulp. Hij is vanochtend om 10 uur aangekomen te Braamspunt. Vissers in de omgeving hebben de man die verwondingen heeft over zijn lichaam opgevangen. De Maritieme Politie werd daarop ingeschakeld, waarna de politie de man heeft opgehaald en overgebracht naar Leonsberg van waar hij is afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.

Rovers hebben opnieuw toegeslagen

Op dit moment is ook een zoekactie op touw gezet voor de kust van Matapica, waar de piraten gisterenavond opnieuw hebben toegeslagen. De kapitein van het vaartuig is gedood. Over het lot van de andere vier bemanningsleden is nog niets bekend.

Bekijk hier een video erover:

Bron: Gail Eijk:

Een manspersoon is te Nieuw Amsterdam door vissers aangehouden en overgedragen aan de politie. De vissers zijn ervan overtuigd dat deze man betrokken is bij de brute roofovervallen op zee waarbij 16 vissers vermist werden.
Bekijk hier de video’s van Gail eijk:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.