Nep agenten deden vrouw in boeien en haalden kluis leeg te Paramaribo

politie Paramaribo

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag een getuige gehoord in de zaak waar de politieman Biesnoedath P. samen met Sjaam G. en Kirankoemar R. terecht staat.
[quads id=1]

Klemgereden door politie Paramaribo

De twee nep-politiemannen werden klemgereden te Leiding 21 B door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Surveillance Dienst van Paramaribo.

Het tweetal had eerder op de dag twee berovingen op twee afzonderlijke adressen in Geyersvlijt gepleegd. Tijdens het onderzoek kwam de politieman Bisoendath P. in beeld. Deze werd opgespoord en aangehouden. Hij zou volgens Sjaam G. de leverancier zijn van de politie attributen.
[quads id=1]

15 maart 2017

Dit gebeurde op 15 maart van het afgelopen jaar. De getuige zei dat hij op die bewuste dag niet thuis was. Zijn vrouw belde hem op om te zeggen dat drie politiemannen in uniform het huis doorzochten. Ze hadden een tip gekregen over drugs die zich in de woning bevond.

De man was niet thuis in Paramaribo

De mannen gaven de vrouw de opdracht om de kluis van de woning open te gooien. Ze werd in boeien geslagen. De schoonvader die samen met haar was op dat moment, werd ook in de boeien geslagen. De baby van zeven maanden werd aan zijn lot overgelaten. De kluis werd leeggeroofd.

Weeskinderen aan het verwennen

politie Paramaribo
[quads id=1]
De raadslieden Robby Dens, Oscar Koulen en Lygia Palmburg deden het verzoek om hun cliënten op vrije voeten te stellen. Volgens Palmburg was Sjaam G. op het moment van de beroving in Paramaribo, in een kindertehuis om de weeskinderen te verwennen. Dens en Koulen voerden aan dat hun cliënt Biesnoedath P. de attributen aan Sjaam G. overhandigde met de bedoeling om ze te vernietigen.

Ernstige bezwaren

Volgens de raadslieden kan hij niet verantwoordelijk gesteld worden, omdat hij niets met de beroving te maken had. De kantonrechter wees het verzoek van alle raadslieden af. Zij vindt dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan. Op 18 juli zal deze zaak verder behandeld worden.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.