Video – Voetballer uit Suriname, Virgil Misidjan, krijgt zes maanden straf in Nederland

Suriname voetballer

Voormalig Willem II-voetballer Virgil Misidjan is veroordeeld tot zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk voor mishandeling van een 68-jarige man bij een parkeerruzie vorig jaar in Roosendaal.
[quads id=1]

Zware mishandeling

De voormalig voetballer van de Tilburgse club Willem II is volgens de politierechter in Breda schuldig aan de zware mishandeling van een 68-jarige man bij een parkeerruzie. Het slachtoffer liep daarbij een dubbele enkelbreuk en een verbrijzelde elleboog op.
[quads id=1]

Foto uit Het AD
Juist omdat hij voetballer is

Volgens de rechter had Misidjan, juist omdat hij voetballer is, moeten beseffen dat hij hard kan schoppen en daarom de kans op de koop toe heeft genomen dat hij het slachtoffer ernstig kon verwonden.
[quads id=1]

Racistische scheldpartij

De voetballer gaat in beroep tegen het vonnis, meldt zijn advocaat. Volgens haar is de straf te zwaar. Aan de vechtpartij was volgens de 24-jarige Misidjan een scheldpartij vooraf gegaan, waarin hij racistisch was bejegend.

Misidjan voetbalt tegenwoordig bij de Bulgaarse club PFK Ludogorets. Deze club strijdt momenteel voor het landskampioenschap. Daarom was hij vandaag niet in de rechtbank aanwezig, vertelde zijn advocaat.

Slachtoffer veranderd in hoopje ellende

“Op 5 januari ben ik mijn man kwijtgeraakt”, zegt de vrouw van slachtoffer Ron van Akelijen uit Roosendaal tegen RTL Nieuws. Henny vertelt in het interview dat haar man enorm is veranderd na de ruzie.

3 maanden in het ziekenhuis

“Na drie maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen, zit mijn man sinds een maand in een revalidatiecentrum. Hij is van een sterke, krachtige man veranderd in een hoopje ellende. Ruim 25 kilo is hij afgevallen.”
Bekijk hier de video erover:

[quads id=1]
Eerdere berichten hierover:
SuriNederlanse profvoetballer Virgil Misidjan verdacht van geweldpleging
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.