Video – Helikopter zoekt naar 16 verdwenen man na brute zeeroof Suriname

zeeroof Suriname

Visserscollectief zet helikopter in voor zoektocht (update). Het Visserscollectief heeft vandaag een helikopter ingezet voor de zoektocht naar de vermiste zestien vissers.
[quads id=1]

Kustwacht van Suriname

De kustwacht van Suriname is sinds zondag op zoek, zegt Mark Lall, voorzitter van het Visserscollectief, aan Starnieuws. Tot nog toe is geen spoor van de vermisten te bekennen.

Slechts 4 van de 20 terecht

Er is ook een nieuwe groep vissers uitgevaren om te zoeken naar hun collega’s die vrijdag zijn aangevallen door zeepiraten op het water in Suriname. Van de twintig slachtoffers zijn er slechts vier terecht. De overlevenden zijn mishandeld en hebben kap verwondingen over het lichaam.
[quads id=1]

Maritieme Autoriteit Suriname

Lall zegt dat gisteren ook een groep vissers heeft meegedaan aan de zoektocht. De Maritieme Autoriteit Suriname en de Kustwacht zijn zondag begonnen om te zoeken naar de vissers die twee dagen eerder waren aangevallen. Gisteren heeft ook een vliegtuigje gedurende drie uren deelgenomen aan de zoektocht in de buurt van de Wia Wiabank voor de Surinaamse kust.

zeeroof Suriname
Video stil. Moeder opzoek naar haar zoon.

Ofschoon de kans op overlevenden klein is, hoopt Lall dat er minstens lichamen van de vermisten worden gevonden. De vissers en familieleden hebben de hoop op overlevenden opgegeven, zegt de voorman van het Visserscollectief. “We hopen op de een of andere manier toch iets te vinden. Al is het dan alleen maar voor de gemoedsrust van de familieleden.”
[quads id=1]

Aangevallen door zeepiraten

Vier vissersboten zijn vrijdagavond aangevallen door zeepiraten. De bemanningsleden van de overvallen boten moeten overboord springen of zijn overboord gegooid. De vangsten, de motoren en alles wat bruikbaar was, hebben de kapers meegenomen. Een vissersboot hebben de kapers lek geslagen, terwijl ze een andere hebben meegenomen.

Bekijk hier nog een video hierover:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.