16-jarige stoere scholier uit Suriname zet ouders in enorme ‘paiman’.

vuurwerk Suriname

Ouders scholier stellen school in Suriname schadeloos. Het Openbaar Ministerie heeft de 16-jarige scholier, die vuurwerk in het toilet op school had afgestoken, heengezonden.
[quads id=1]

School in Suriname

Dit nadat de directeur van de school en de ouders overeenstemming met elkaar hadden bereikt omtrent de aangerichte schade. De ouders waren bereid de schade te vergoeden. Op vrijdag 20 april, iets voor negen, werd vuurwerk afgeschoten in de toiletruimte van de school aan de Schotelweg te Surinanme. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat deze 16-jarige scholier de sleutel van het toilet was gaan halen en daarna een muskietenkaars in het toilet had aangestoken, waarbij hij ook nog aan het einde van de kaars, een ‘Crazy Thunder’ had vastgemaakt.
[quads id=1]

Heeft de sleutel niet afgegeven

Hij is daarna naar zijn leslokaal gegaan, waarbij hij de sleutel van het toilet bij zich heeft gehouden. Na een tijdje toen de muskietenkaars was opgebrand is het knalvuurwerk geëxplodeerd. De schoolleiding kwam erachter wie voor de explosie als laatst gebruik had gemaakt van het toilet. Het toilet en een toiletdeur waren totaal vernield. De directeur van de school schakelde de politie van het ressort in Suriname in.
[quads id=1]

Schikking getroffen

vuurwerk Suriname

Er is nu een schikking getroffen tussen de ouders van deze scholier en de directie omtrent de schade. Het motief van deze strafbare daad is ‘stoerdoenerij’.

Gerelateerde berichten:
16-jarige scholier uit Suriname steekt vuurwerk af op het school toilet

Geschreven door Saskia Bandhan