Paul Somohardjo ‘Winnen of niet winnen, ik ga stoppen met de politiek’.

Somohardjo Suriname

Na de verkiezingen in mei 2020, houdt politicus Paul Salam Somohardjo het voor gezien. Tegenover Dagblad Suriname sprak hij het volgende: ‘Winnen of niet winnen, ik ga stoppen met de politiek’.

Hij wordt 75 jaar

Over enkele dagen, op 2 mei viert de partijvoorzitter van de PL tevens assembleelid zijn 75 ste jaardag. In 2020, over twee jaren, is hij 77 jaar oud wanneer hij de politiek achter zich laat. Momenteel is Somohardjo het assembleelid met de meeste politieke ervaringen in het parlement. Gedurende de jaren heen heeft deze politicus een politieke carrière van meer dan 50 jaren opgebouwd. Binnenkort brengt Somohardjo zijn autobiografie uit.

50 jaar in de politiek

Aanvankelijk zou de PL-voorzitter het afgelopen jaar in 2017 een punt zetten achter zijn politieke carrière, maar werd door zijn partijstructuren gevraagd om de leidersrol te blijven vervullen tot de verkiezingen in 2020. Somohardjo op zijn beurt gaf gehoor hieraan vooral gelet het feit dat het volk gebukt gaat onder de ernstige gevolgen van een financieel desastreus beleid.

Een capabele persoon gaat overnemen

De partijvoorzitter is bezig om kundige en capabele personen klaar te stomen om zijn rol over te nemen na 2020. Zoals Somohardjo het verwoordde, wil hij de PL die een bestaan kent van bijna 40 jaar ‘niet voor kruimels verkopen’.

Somohardjo Suriname
Somohardjo in 1975. foto van WikiPedia

In december van dit jaar worden er hoofdbestuursverkiezingen binnen de PL gehouden.

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat