Anoniem: Moet ik mijn vriend ‘laten halen’ uit Paramaribo?

Paramaribo vakantie

Goedemiddag lieve kijkers. Ik ben Anna. Ik ben geboren in Paramaribo maar ik woon al meer dan 30 jaar in Nederland. Ik ben geen vrijgezel. Ik heb een vriend. Jessy uit Paramaribo.
[quads id=1]

Vakantie in Paramaribo

Ik ben 37 jaar en hij is 29 jaar. Een groot leeftijdsverschil, maar we kennen elkaar al 4 jaar. Ik heb hem leren kennen tijdens een vakantie in Paramaribo. In de tussentijd heb ik ook een jaartje bij hem in Paramaribo gewoond. Ik wilde daar wonen maar ik heb toch besloten om niet in Suriname te wonen. Financieel was het toch een beetje zwaar.

Nu wil ik eigenlijk alles in werking zetten om Jessy te laten halen uit Paramaribo. Ik heb nooit twijfels gehad over onze relatie en nu opeens heb ik die wel. En dat komt niet door mijn gevoelens naar hem toe. En hij heeft ook nooit iets gedaan waardoor ik twijfel aan zijn gevoelen naar mij toe. Maar mijn familie is het probleem. En mijn omgeving.
[quads id=1]

Bij een jongen in Paramaribo woonde

Mijn ouders weten vanaf het begin dat ik met Jessy ben. Ze vonden het niets, maar moesten het toch accepteren. Maar mijn broer is echt een hel. Hij weet dus pas sinds een jaartje dat ik bij een jongen in Paramaribo woonde. Hij vond het direct maar niets en toen ik terug was, was hij ontzettend blij. Hij dacht toen ook dat de relatie met Jessy over was. Hij kwam vaker langs met een vriend van hem. Een jongen die al jaren gek op mij is. Maar ik nooit op hem. Maar de laatste tijd zien we elkaar steeds vaker omdat ik een huisje bij hem om de hoek heb gekregen.

Ik wil even zeggen dat ik niet verliefd op hem ben. Maar hij is wel een ideale man. Goede baan, knap handsome zakelijk. Maar een Nederlander. Vandaar dat ik niet van hem kan houden. Ik lust ze gewoon niet. Dus tussen ons zal het nooit iets worden denk ik, al blijft mijn broer pushen.

Ik verlang naar een gezin

Maar waar ik wel naar verlang is rust en een gezinnetje en een normaal leven samen met iemand. Ik begin nu pas alles in werking te zitten om Jessy naar Nederland te laten komen. Maar ik ben nu ook al moe, er is zoveel dat we moeten regelen. Ik heb ook net een vaste baan. Ik ben verschrikkelijk druk en ik merk dat ik niet erg mijn best aan het doen ben voor Jessy. Ik krijg gewoon stress ervan.
[quads id=1]
En daarbij komt nog dat mijn ouders, mijn broer en de rest van mijn omgeving. Inclusief mijn nieuwe knappe buurman er fel op tegen zijn. Waarom zou ik, een succesvolle knappe jonge dame, een jongen uit Paramaribo laten halen. Hij heeft zijn diploma’s wel. Maar wat gaat hij dan hier in Nederland doen?

Ik ben moe

En door dit de hele dag te horen van de mensen om me heen ben ik alle energie kwijtgeraakt. Jessy merkt dat er iets is. Hij heeft alles van zijn kant in orde gemaakt en wacht op mijn stukken. Ik weet het gewoon even niet. Hou ik van hem? Ja, met heel mijn hart. Maar ik ben bang dat liefde alleen niet genoeg gaat zijn.

Foto van bellanaija.com

Ik vraag daarom wat advies aan anderen. Hebben jullie al eens iemand naar Suriname gehaald. En was het al die moeite waard?

Mijn leven inrichten op mijn manier

Soms wil ik gewoon rust. Geen vriend, geen family. Gewoon lekker op mezelf zijn en mijn leven inrichten hoe ik dat wil. Herkent iemand dit. Of ben ik heel gemeen als ik voor mezelf zou kiezen nu? Nu dat Jessy ready is om hier te komen. Ik weet het gewoon even niet.
[quads id=1]
Misschien moet ik het uitmaen en gewoon een vriend hier in Nederland zoeken. Iemand die bij me past en ook direct ready is om een leven te starten. Want ik denk echt dat het heel lang gaat duren voordat Jessy eindelijk ready is om met mij verder te gaan en gezien mijn leeftijd heb ik ook niet alle tijd.

Misschien gebruikt hij mij

En ik mag het niet denken, maar wat als Jessy inderdaad zoals mijn broer beweert, gewoon naar Nederland wil komen en gebruik maakt van een Holland meid met een goede job. Wat dan?

Of moet ik ophouden en mezelf niet gek maken en gewoon verder gaan met de procedure en mijn liefde naar Nederland halen? Wat denken jullie? Want ik ben echt even de weg kwijt. Ik wil niet de fout van mijn leven maken.

Veel liefs van Anna
Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om ze te lezen.:
Anoniem: Hij in Paramaribo. Ik in Amsterdam. Dat werkt toch niet?

Anoniem – Mijn vriend zijn ex komt naar Suriname om hem terug te nemen
zijn ex mijn vriend

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.