Video – Luchthaven medewerkers Hendrik, Marlon, Harold en Marcello aangehouden

vakantie Suriname

Suriname – De politie van Zanderij heeft op donderdag 19 april vier manspersonen die werkzaam waren op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden.
[quads id=1]

Luchthaven Zanderij

Deze manspersonen waren belast met het in- en uitladen van de ruim bagages (koffers) van de regionale vluchten. Hendrik K. en Marlon K. beiden (42), de 23-jarige Harold P. en Marcello B. (37) worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van goederen uit de reiskoffers van passagiers.
[quads id=1]

Onder hun kleding

Het viertal kwam op dinsdag 17 april in beeld toen men een vernieling van het prikkeldraad van een aangrenzend bedrijf ontdekte. Bij het bekijken van de camera beelden zijn de vier beladers duidelijk herkend, toen zij bezig waren in de reiskoffers van passagiers goederen weg te nemen. Deze goederen stopten zij onder hun kleding weg. Na beëindiging van hun werkzaamheden op 17 april, namen zij niet de normale uitgangsroute, aangezien zij wisten dat zij door de ingehuurde beveiligingsmedewerkers gecontroleerd en gefouilleerd zouden worden.
[quads id=1]

Voorbeeldfoto stelen uit koffers
Ze dachten dat de camera kapot was

Zij begaven zich naar een ruimte waar zij dachten dat de camera defect was. Zij haalden de gestolen goederen van onder hun kleding en gooiden deze over een schutting naar buiten. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van een bedrijf ter plaatse die voorzien is van dievenijzer. Om aan deze goederen te komen heeft het viertal het prikkeldraad vernield.

Alles in beslag genomen

De beladers werden opgespoord en op 19 april aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in hun woning zijn de weggenomen goederen van 17 april terug gevonden. Ook stuitten de wetsdienaren op een aantal andere goederen waarvan zij de herkomst niet konden verklaren. Verder is er een hoeveelheid valuta van verschillende landen gevonden. Alle aangetroffen zaken zijn in beslag genomen.

Bekijk de video

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.
Deze video kregen we ook binnen. Zo kunt u zien hoe makkelijk koffers opgemaakt kunnen worden. Let op. Dit is GEEN Zanderij!!

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.