Wijdenboschbrug Paramaribo. Zelfmoord brug?

brug Paramaribo

Karta-Bink wil beveiligingshekken op Wijdenboschbrug Paramaribo. Zal dat de zelfmoordpogingen verminderen?
[quads id=1]

Brug Paramaribo

De volksvertegenwoordiger Ingrid Karta-Bink (PL) betreurt het ten zeerste dat de enige glorieuze brug van Suriname, die Paramaribo met het district Commewijne verbindt, verworden is tot een plek waar doemdenkers hun zwakte botvieren.

Vader zelfmoord

Onlangs heeft een vader zijn 7-jarig zoontje van de Wijdenboschbrug geduwd, waarna hij zelf ook in het water is gesprongen. Het kind overleefde het voorval, terwijl de vader om het leven is gekomen.
[quads id=1]

Is het een trend?

brug ParamariboTegenover Dagblad Suriname uit Karta-Bink haar bezorgdheid over deze trend. Zij vindt het onacceptabel dat burgers de brug gebruiken om suïcide te plegen. Daarom pleit zij voor het plaatsen van beveiligingshekken op de Wijdenboschbrug.

“Het is nu een grote noodzaak geworden om de brug van hoge vangrails aan weerszijden te voorzien. Keer op keer worden wij geconfronteerd met ‘springen van de brug’ vanaf het jaar 2000.

Dat was niet de bedoeling

De brug dient uitsluitend als een verbindingsweg tussen Paramaribo en Commewijne en niet voor andere bedoelingen. Het wordt tijd dat er preventiemaatregelen worden genomen.
[quads id=1]
” De parlementariër adviseert de autoriteiten om een voorbeeld te nemen van San Francisco (USA), waar de bruggen compleet beveiligd zijn met vangnetten.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.