Ronald Hooghart bouwt af als voorzitter CLO ~ Suriname

hooghart Suriname

Ronald Hooghart bouwt af als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) Suriname. “Ik ben bezig te werken aan mijn laatste periode”, zei hij maandag tijdens een vergadering ter gelegenheid van de 47ste verjaardag van de vakcentrale van Suriname.
[quads id=1]

Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) Suriname.

Deze mededeling kwam bij menigeen, onder wie medebestuursleden, als een verrassing. De vakbondsleider zegt tegen de Ware Tijd dat het de hoogste tijd is dat hij overdraagt aan “een jongere persoon”. Hij wil het, ook vanwege zijn gezondheid, rustiger aan gaan doen. Wanneer december dit jaar zijn bestuursperiode als voorzitter afloopt, zal Hooghart zich niet herkiesbaar stellen. “Op de achtergrond zal ik blijven adviseren. Het is soms goed om anderen te laten overnemen en te kijken hoe verder.”
[quads id=1]

CLO-voorzitter Ronald Hooghart is bezig aan zijn laatste bestuursperiode. Foto: dWT Archief
Gebrek aan eenheid

In de CLO zijn er personen die de cultuur van de vakcentrale door en door kennen en van hem zouden kunnen overnemen, meent de vakbondsleider, die maandag stilstond bij het gebrek aan eenheid in de vakbeweging. Volgens hem is de vakbeweging medeverantwoordelijk voor de problemen van ambtenaren en landsdienaren. Omdat bepaalde vakbondsleiders slechts oog hebben voor de noden van hun specifieke belangengroep wordt het algemeen belang van het ambtenarenkorps ondermijnd.
[quads id=1]

Geen NPS’er meer

In het verleden – onder andere tijdens het voorzitterschap van Hendrik Sylvester heeft de vakbeweging als eenheid ervoor kunnen zorgen dat verschillende belangrijke zaken werden gerealiseerd, benadrukte Hooghart, die sinds 2015 namens de NDP lid is van De Nationale Assemblee. In de periode daarvoor was hij lid van de NPS, maar die partij keerde hij enkele jaren eerder uit onvrede de rug toe.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.