Regen verandert Paramaribo en andere delen van Suriname in zwembad

regen Paramaribo

Regen verandert Malangweg te Suriname in zwembad. Niet alleen de wegen in ressort Centrum en Paramaribo-Noord veranderen in zwembaden na hevige regenbuien, ook de Malangweg te Vredenburg in het district Wanica verandert in een waar zwembad na intensief regenval.

[quads id=1]

Centrum en Paramaribo-Noord

Het betreft namelijk het zandgedeelte van de Malangweg. Dagblad Suriname sprak met buurtbewoner Djin Anroedh Tewarie. Hij is ondernemer en in die straat woonachtig. Naar zijn zeggen is het niet de eerste keer dat zijn straat blank komt te liggen. Hiervan is er vaker sprake na hevige regenbuien.

[quads id=1]

Gevaar voor weggebruikers

De weg, die gekenmerkt wordt door gaten en kuilen, vormt een gevaar voor weggebruikers wanneer die ondergelopen is. Anroedh Tewarie vertelt dat het vaker voorkomt dat motoren van auto’s niet meer willen opstarten wanneer die terechtkomen in het ‘zwembadachtig gedeelte van de weg’. Vooral de bromfietsers ondervinden ernstige hinder. De bewoner legt uit dat de weg op dagbasis door tal van personen wordt aangedaan.
[quads id=1]

Autoriteiten moeten ingrijpen

De hevige  regenbuien laten niet alleen de wegen veranderen in een zwembaden, ook landbouwgebieden liggen blank. Dit is ook het geval aan de Malangweg. Gewassen van bewoners zijn verloren gegaan. De bewoner doet een dringend beroep op de dienstdoende autoriteiten om in te grijpen.

Overtollig water

Hij laat ook doorschemeren dat de afvoer van het overtollig water door de trenzen, die langs de weg staan, niet optimaal plaatsvindt. ‘De trenzen zijn verstopt. Er liggen alleen maar petflessen erin.’ Zijns inziens is het in deze periode waar de grote regentijd al is aangebroken raadzaam om de trenzen op te halen. Hierdoor zullen veel bewoners bespaard blijven van het ongerief dat het overtollig water met zich meebrengt voor zowel weggebruikers als bewoners die daar woonachtig zijn.

Bekijk hier de overige foto’s:

[quads id=1]

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: DBS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.